Саопштења

САОПШТЕЊЕ ОО СНС У РУМИ

Општински одбор Српске напредне странке у Руми скреће пажњу протагонистима и промотерима насиља на друштвеним мрежама, који већ дуже време, последњих дана посебно отворено и безочно, упућују срамне квалификације и претње активистима наше странке само зато што подржавају политику Српске напредне странке, државног руководства и председника Србије Александра Вучића. Ми као највећа, најорганизованија и најодговорнија политичка организација у нашој земљи нећемо допустити да нико своје политичке фрустрације, неуспехе и комплексе лечи на тај начин, нарушавајући интегритет, достојанство и безбедност било коме само зато што је активиста, члан или симпатизер Српске напредне странке.

Већ данима траје оркестрирана кампања таргетирања, дехуманизације и претњи линчом активистима наше странке због њиховог политичког става, због тога што тај став износе у јавном и медијском простору а нарочито што од њега не одустају.

Претње политичким прогоном и физичким линчом упућене су и на рачун активиста нашег општинског одбора али и чланова њихових породица. Упућене су јавно и упућене су недвосмислено.
Ове претње су нарочито интензивиране након што је политички протест дела опозиције почео да копни. У недостатку подршке грађана, посебно на локалним скуповима, самопроглашени борци против насиља посегли су за оним што једино знају у политици – претњама и уценама, покушавајући да заплаше политичке противнике, кад већ политичким смицалицама и триковима нису успели да заведу грађане и придобију их за своје промашене циљеве.

Тој оркестрираној хајци придружила се и групица доказаних политичких губитника из Руме који су ову кампању видели као камуфлажу којом ће замаскирати чињеницу да су на громогласно најављивани протест у Руми довели тек тридесетак политичких трећепозиваца и доконих локалних аспида.

Они су себи дали за право да прете политичким активистима који подржавају све оно што су председник државе Александар Вучић и Српска напредна странка учинили за напредак Србије.
Прете људима који подржавају успехе наше општине: њен инфраструктурни, урбанистички, културни, спортски и привредни развој. Прете људима који се радују и подржавају изградњу вртића, спортских хала, објеката образовања и културе, излетишта, напредак на пољу заштите животне средине...

Нападају их јер се наши активисти не устручавају да кажу да их радује свака нова фабрика која се подигне у Руми, јер верују да је пројекат бесплатног вртића и уџбеника у интересу свих грађанa, да је затварање градске депоније еколошки залог за будућност, да су поносни што Рума напредује у сваком погледу.

Прете им јер их они подсећају на све оно што они нису - искрени, вредни и добронамерни. Посебно их љути што ти млади активисти јасно и гласно говоре да Србија не сме да стане. То им не могу опростити управо они који би желели да све стане, како би они поново ускочили у седло власти.

Општински одбор Српске напредне странке у Руми поручује овим дигиталним силеџијама да нас њихове бесрамне претње неће заплашити а сваком нашем активисти, члану, симпатизеру али и сваком угроженом грађанину, поручујемо да ће Српска напредна странка бити најчвршћи бедем у одбрани од сваке врсте насиља, да нећемо дозволити политички прогон над било ким, ни над нашим функционерима и активистима али ни над нашим политичким неистомишљеницима. Нећемо устукнути пред овим дигиталним разбојницима јер Србија не сме стати. Предаја није опција, поготово овим персонама које представљају румску опозициону сцену.