Вести

BFC SEE ресертификација Општине Рума - Сертификат за повољно пословно окружење у Југоисточној Европи

XII годишња Скупштина Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) одржана је данас у Београду. Општини Рума је том приликом званично уручен сертификат BFC SEE(Business Friendly Certification South East Europe) за повољно пословно окружење у Југоисточној Европи.

Ово је трећи пут да Општина Рума пролази кроз процес ресертификације од стране НАЛЕД-а, а први BFC SEE је добила пре пет година.

Данас је додељено укупно 17 сертификата за општине по мери привреде у Хрватској, БиХ, Македонији и Србији.

Ове општине нуде услове за инвестирање по највишим међународним стандардима.

У Србији су овај сертификат добиле само четири општине: Рума, Нови Сад, Сомбор и Лесковац.

Сертификација општина с повољним пословним окружењем у Југоисточној Европи од велике је важности за привлачење потенцијалних инвеститора, али и за побољшање рада локалних управа.

Сертификатом о доброј пословној клими и потврдом BFC SEE стандарда, Општина Рума је сврстана у одабрану групу локалних заједница у Србији које су суштински и дугорочно посвећене развоју привреде и које су захваљујући сталним реформама општинске управе, успеле да створе услове који погодују развоју бизниса и инвеститорима.

Општина Рума је похваљена од стране НАЛЕД-а да је општина са доста ентузијазма, а то је, како су рекли, изузетно важно, јер је људски фактор и енергија која се улаже у тај процес од пресудног значаја за примену стандарда у пракси.

www.ruma.rs