Вести

Државни ревизори од 6. фебруара у Руми

Једно од првих обећања Српске напредне странке дато грађанима општине Рума, када је крајем преошле године формирала нове органе локалне власти, било је да ће захтевати ревизију буџета и контролу законитости пословања извршних органа општине Рума. Први корак у том правцу начињен је крајем децембра прошле године када је на иницијативу Српске напредне странке Скупштина општине Рума усвојила Закључак којим се позивају надлежни државни органи, посебно Државна ревизорска институција да у што краћем року изврше ревизију буџета општине Рума.
У Закључку се посебно инсистира на контроли преузетих обавеза председника општине и општинске управе и контроли целовитости и истинитог приказа преузетих обавеза до дана контроле, затим на контроли ненаменског трошења новчаних средстава, јавних набавки и усаглашености законске основаности пренетих средстава са индиректним буџетским корисницима.
Државна ревизорска институција обавестила је је ових дана органе општине Рума да ће од 6. фебруара 2014. године извршити ревизију буџета општине Рума.
Подсећамо грађане општине Рума да ће ово бити прва ревизија буџета општине Рума од стране Државне ревизорске инстиутуције после дужег низа година, односно од како је на власт у Руми 2008. године дошла Демократска странка. Свих тих година општинска власт је ангажовањем приватне екстерне ревизорске куће крила право стање јавних финансија као змија ноге.
Српска напредна странка очекује да после извештаја државне ревизорске институције буду развејане све недоумице око наших оправданих сумњи да су у протеклом периоду чињене силне злоупотребе и незаконитости у трошењу буџетских средстава и да коначно јавност сазна како је то чињено свих ових година, као и да се утврди конкретна одговорност сваког органа и појединца уколико се наше сумње покажу оправданим.