Вести

ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР ИВАНИШЕВИЋ У РУМИ

Председник општине Рума Слађан Манчић угостио је данас у Градској кући државног секретара у Министарству рада, запошљавања, социјалних и борачких питања др Ненада Иванишевића. Председник Манчић је државног секретара упознао са социјалним програмима који се реализују у општини Рума, а било је речи и о заједничком аплицирању на конкурсе Европске уније.

"Државног секретара смо упознали са реалном потребом за спровођење појединих социјалних програма, као што је Дневни боравак за децу са сметњама у развоју и помоћ и нега у кући - геронто домаћице. Такође, ми ћемо поново наредне године спровести јавне радове за особе са инвалидитетом, а у плану имамо још неколико пројеката за чију нам је реализацију потребна помоћ и Министарства рада, запошљавања, социјалних и борачких питања. Предочена нам је могућност за повлачење средстава из ЕУ фондова и сигуран сам да ћемо имати пројекте који ће испунити критеријуме Европске уније", казао је Манчић.

Државни секретар др Ненад Иванишевић је изјавио да је задовољство посетити општине које су проактивне, као и да Влада Републике Србије пружа пуну подршку оваквим локалним самоуправама.

"Сматрам да Рума има веома добре и развијене облике социјалне заштите. Министарство је то препознало и морам да истакнем да је Центар за социјални рад добио 800.000 динара за набавку неопходне опреме, а за исту намену смо обезбедили више од три милиона динара за Геронтолошки центар "Срем". Дакле, вреднујемо добар рад и сигурно ћемо наставити да помажемо и у наредној години. Циљ данашњег састанка у Руми је био да председника општине упознамо са могућностима апликације на европске фондове. Наиме, Србија ће од нове године приступити ЕУ програму "EaSi" који је, између осталог, намењен и развоју услуга социјалне заштите на локалном нивоу ", изјавио је државни секретар.

Државни секретар Иванишевић је данас у Руми посетио и Центар за социјални рад и Геронтолошки центар "Срем", а сусрео се и са представницима Удружења ратних и војних инвалида и СУБНОР-а.