Вести

ДС ПОНОВО У ЛАЖИ

Поводом неаргументованих и нетачних тврдњи пласираних од стране Демократске странке, ОО Српске напредне странке Рума пита ДС да ли је за њих "понижавање грађана" дуг од 400 милиона динара, који су оставили у наслеђе општинској власти након деценијске владавине у Руми?
Одлука о прибављању непокретности у јавну својину Општине Рума путем размене непокретности је у потпуности у складу са законском регулативом и предвиђеном процедуром укључујући и процену тржишне вредности предметних непокретности од стране овлашћених проценитеља.

Нетачни су и злонамерни подаци о површини предметних непокретности којима ДС обмањује јавност. Површина непокретности у власништву Општине Рума износи 365, а не 740 метара квадратних, као што ни површина непокретности која ће се прибавити у јавну својину Општине Рума није 98, него 176 метара квадратних.
Такође неистинита је тврдња да је Општина Рума извршила размену већ је именовала комисију која ће заступати интересе Општине и која ће у складу са Законом спровести поступак размене непокретности по тржишној вредности.

Српска нпредна странка пита ДС да ли је ''понижавање грађана'' и обезбеђивање најмање 20 нових радних места и повећање јавних прихода кроз одговарајуће порезе и доприносе, уколико се реализује ова размена и запосли скоро 1400 грађана у року од две године у Општини Рума?
ОО СНС Рума пита ДС, ако је за њих понижавање грађана Руме консолидација јавних финансија и убрзан економски опоравак и привлачење нових инвеститора, чему се посветила Српска напредна странка у овој општини, како назвати катастрофалну владавину и огромние дугове које су они оставили иза себе и зашто збох тога колективно не поднесу оставку?