Вести

Дуго очекивани радови - Уређење Добровољачке улице

Председник Општине Рума Слађан Манчић обишао је данас радове на уређењу Добровољачке улице у Руми. Пројекат комплетног инфраструктурног опремања улице се приводи крају, сви подземни радови су већ завршени, а у наредних 15-ак дана очекују се и сам завршетак асфалтирања коловоза у дужини од око 220 метара. Због нерешених имовинско - правних односа на уређење улице се чекало више од две деценије.

"Што рече један мештанин из ове улице 21 годину човек чека да се ови радови ураде. Оно што је тренутно најбитније јесте да је значајан део радова већ завршен. Постављена је водоводна и канализациона мрежа, све оно што је требало бити спаковано испод земље је урађено, наше Јавно предузеће "Гас" је провукло гасну мрежу с обе стране улице и већ има пет захтева за прикључење на мрежу", изјавио је председник Манчић и нагласио да се увелико изводе и надземни радови.

"Постављају се ивичњаци за тротоаре, тротоаре радимо у бехатону, радимо и колске улазе, зелене површине и на крају иде асфалтирање ове улице и то је нешто што ће свакако задовољити пре свега људе који живе у овој улици, али и нас што смо успешно привели крају и реализовали још један пројекат. Готово 30 милиона без ПДВ-а нас кошта овај посао и свакако да то и није велик новац у односу на радове који су одрађени и у односу на све ове људе који годинама чекају да не иду више по блату и по барама", оценио је Манчић.