Вести

ГОВОР ДР АЛЕКСАНДРА МАРТИНОВИЋА, ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНСКОГ ОДБОРА СНС РУМА НА ИЗБОРНОЈ СКУПШТИНИ

- Када сам преузео дужност повереника Општинског одбора, у новембру 2013. затекао сам много добрих страначких активиста, људи који воле странку, али чини ми се, с друге стране да је то био један Општински одбор у којем није било довољно јединства и слоге. Успели смо, међутим и то је наш заједнички подухват, да консолидујемо стање у Општинском одбору, у свим месним одборима. Није после тога било сукоба ни свађа на састанцима, успостављена је слога и јединство, што је убрзо и довело до преузимања власти у Руми, већ почетком децембра 2013.године.

- Наслеђе које смо примили од бивше власти је, као што знате било веома тешко. Сачекали су нас бројни дугови, бројни неизмирени рачуни. Затекли смо много криминала и корупције, много партијски запослених кадрова, нерадника и паразита. Било је пуно оних који су гледали на сваки могућ начин да нам отежају посао. Није било лако ником ко је крајем 2013.године преузео било какву јавну функцију у Руми, почев од одборника до председника општине, директора јавних предузећа. Стање је свуда било катастрофално. Ми смо морали за кратко време да дигнемо на ноге јавна предузећа и установе и нама је то пошло за руком. Отежавајућа околност је била та што смо власт преузели у тренутку када је Влада Републике Србије кренула са политиком рестрикција запошљавања у јавном сектору. Нисмо могли, као неке друге странке пре нас да у Општинску управу, јавна предузећа уводимо људе са стране, или смо то могли у веома ограниченом обиму. Ипак и поред свега тога смо положили онај најважнији тест. Пре свега Општина Рума више ником ништа не дугује. Апсолутно ни један функионер СНС-а није извршио ни једно кривично дело, прекршај, нема криминала ни корупције и то је наш највећи подухват. Оно што смо такође успели да урадимо је да поново у Руми можемо да видимо дизалице и кранове. Нешто се дешава када је у питању оживљавање привреде. С поносом могу све да вас позовем на Видовдан 28.јуна, председник Владе РС и председник СНС Александар Вучић доћи ће у Руму да отвори фабрику Еверест, која се бави производњом меморијске пене и која ће у први мах запослити и до 300 људи. На наредну седницу СО Рума долази на дневни ред Елаборат о давању грађевинског земљишта Хачинсону и на првој наредној седници Владе Србије доноси се закључак о томе. После тога следи потписивање Уговора. Наш план је да позовемо премијера да дође у Руму на потписивање тог Уговора и уколико Влада заврши свој део убрзо за тим неће бити искључена могућност да премијера Вучића видимо у Руми на потписивању тог Уговора и пре Видовдана. Воде се и преговори, за које мислим да се већ приводе крају, а у питању је једна компанија из Непала која према свом бизнис плану треба у првој фази да запосли 409 људи. Морама да нагласим да ту постоји тенденција проширења броја запослених, као уосталом и код Евереста. Ако нам све пође по плану ове године, ми вероватно нећемо имати више незапослених на територији Општине Рума. Свако ко буде хтео да ради, имаће прилике да ради. Рума, Министарство привреде и Влада Републике Србије - учинили смо све да створимо добар амбијент да људи могу да раде, да имају пристојне плате и да издржавају породице. Ми ћемо са привлачењем инвеститора наставити. Желим да се захвалим и Дирекцији за имовину, Агенцији за реституцију и свим ресорним министарствима, која су нам увек изашла у сусрет за све потребне сагласности и дозволе које су нам биле неопходне за довођење инвеститора.

- Приоритет нам је да поред града улажемо и у села. Позивам све председнике Месних одбора који су истовремено и председници својих Месних заједница да успоставе што бољу сарадњу са Општином Рума, како би смо и у сеоске средине донели све оно што смо донели и у град.
- Ако ме питате да ли сам задовољан вршењем власти, могу да кажем да начелно јесам, али да може боље - може! Сви кадрови које је кандидовала СНС су дали све од себе да се крене напред. Има незадовољних, али нико нема ни чаробни штапић да реши све проблеме одједном. Посебно ми је драго да су председник општине Слађан Манчић, као и заменик Марија Стојчевић апсолутно на располагању свим грађанима и члановима странке. Већина директора је такође испунила свој задатак, а наша страначка колегиница др Снежана Бојанић Стојић је успела да од Дома здравља направи једну репрезентативну здравствену установу. Добили смо два санитетска возила, а Министарство здравља је данас издало и званичну акредитацију и ја се надам да ће са таквим успесима бити настављено. Увек може боље. Немојте да мислите да су грађани апсолутно задовољни овим што смо урадили до сада , јер нису! Још увек има простора да се унапреди рад. Неки не схватају да смо сви ми, почев од мене без странке нико и ништа. Странка нам је омогућила и вршење јавних функција и посао. Одговорност је велика и због тога позивам све који су на било којој функцији да не спавају на ловорикама, да не буду бахати, да не мисле да све почиње од њих. Немојте никога да потцењујете.

- Избори се најављују, а од нас се очекује такав резултат, који ће нам омогућити да не трпимо никакве притиске са стране. Сви који су на функцијама морају да дају све од себе. Ми смо показали на изборима 2014.године 14 638 гласова, односно 57,58 одсто подршке бирача и ја се захваљујем свима сада, годину дана касније. Ми смо увелико превазишли тада задат циљ. Али овакав успех мора да се понови, због тога нема спавања и нема да неко други уместо нас обавља посао. Ја вам и честитам и стављам до знања да нема времена за одмор! Ми смо народна и државотворна странка, отворена за све. Слога, јединство и заједнички рад, то нам је потребно, а не злоба!