Вести

Интервју председника Општине Рума, Слађана Манчића за НИН

Протекла дешавања у Руми, слава општине, отварање ,,Адриане текс", планови за предстојећи период, теме су којима се бави недељник НИН у последњем броју. Највећи проблем грађана, а то је незапосленост се полако али сигурно решава, прича први човек румске општине. На евиденцији Националне службе за запошљавање затечено стање је било обесхрабрујуће, цифра незапослених дошла је до 7 000. Није било лако померити се са те тачке. Само добра стратегија и добра проходност ка државним службама и агенцијама могла је да промени стање. Донета је одлука да се компанијама бесплатно даје грађевинско земљиште, да би за мање од годину дана у Руму дошле три велике светске компаније: EVERREST PRODUCTION, HUTCHINSON, CINNOVATION GROUP.
- Ми смо веома реални и све што планирамо засновано је на чињеницама, а чињеница је да Рума има оно што тренутно ни једна општина у Србији нема - потпуно инфраструктурно опремљену радну зону од 230 хектара, дакле зону која има воду, путеве, струју, гас, каже председник Манчић. EVERREST PRODUCTION, веома велика и захтевна компанија у рекордном року је направила фабрику у близини Румске петље, а свечано отварање се очекује на Видовдан.
Говорећи о улагањима у развој свих сегмената друштвеног живота, Слађана Манчић, председник Општине Рума за НИН прича како је доста новца уложено у опремање сеоских школа.
- У школу у Малим Радинцима нико од представника локалне самоуправе није долазио 20 година, када смо је посетили била је у веома лошем стању и ми смо уложили значајна средства да у њој обезбедимо услове какве деца заслужују.
Манчић је говорио и о румском базену као инвестицији која није дошла у прави тренутак, али је то ситуација коју ми нисмо креирали.
- Бољи би потез био улагање у индустријске зоне, јер да смо у старту новац уложили у то, након четири године могли бисмо да изградимо два таква базена и не бисмо имали проблеме које сада имамо.
Манчић је говорио и о аграрним улагањима, пружању финансијске подршке спортистима и уопште свим удружењима на територије целе општине. Циљ је не запоставити ни један сегмент живота и бити добар сервис грађана, закључује он.