Вести

ИЗГРАДЊА САОБРАЋАЈНИЦЕ

У близини фабрике француског инвеститора "Хачинсон" почели су радови на изградњи саобраћајнице, која ће водити до будућег пречистача отпадних вода ове компаније.
Приликом уговарања детаља око доласка ове светски познате компаније у Руми, локална самоуправа се обавезала да ће саобраћајница бити изграђена пре почетка званичног рада фабрике, а то је јануар 2016. године.
"Хачинсон" ће се у Руми бавити производњом црева за расхладне урађаје, за потребе аутоиндустрије, а први радници су већ ангажовани и од септембра се налазе на обуци у Пољској.

Радове на изградњи поменуте саобраћајнице данас су обишли председник Општине Рума Слађан Манчић и директорица ЈП "Дирекција за изградњу Руме" Владислава Стаменовић.
"Радови теку по плану, а рок за завршетак је 31. децембар. Мислим да ће се радови окончати и раније него што је планирано. Велики део посла је већ завршен, урађена је водоводна мрежа, канализација је постављена, пут се припрема за завршни слој асфалта. Лепо време прати ове радове и стога верујем у брзи завршетак посла", изјавио је председник Манчић.

Ова инвестиција је вредна око 15 милиона динара, а сва средства су обезбеђена из општинског буџета, подсетила је директорица Стаменовић.
"Водоводну мрежу је урадила фирма "Машинокоп" из Шапца. Вредност радова је преко 1,8 милиона динара. Саобраћајницу и канализацију су на тендеру добили заједнички понуђачи: Војводина пут, Хидрограђевинар и Баумајстер. Вредност тих радова је преко 12 милиона и ту се ради саобраћајница дужине 392 метра и канализациона мрежа у дужини од 211 метара", казала је директорица Владислава Стаменовић.

Председник Манчић је истакао да Општина Рума ради на припреми пројектне документације за изградњу пречистача. Сам пречистач ће финансирати Влада Републике Србије у 2016. години и његова предрачунска вредност је око 926.000 евра.
У овој фабрици делова за аутоиндустрију посао ће добити укупно 200 радника из Општине Рума. Вредност инвестиције у Руми је процењена на 7.300.000 евра.

Извор: www.ruma.rs