Вести

Изградња вртића и реконструкција ОШ "Доситеј Обрадовић" у Путинцима

Путинци ће ускоро добити вртић. Тендер за изградњу вртића је завршен, а након одабира најбољег понуђача следе радови на вртићу, који ће се налазити у саставу сеоске основне школе. На простору величине 155 квадратних метара, у две учионице ће бити смештено по 25-оро деце, а изградиће се и посебно оделење за васпитаче. Председник Савете месне заједнице Путинци, Бранко Мандић, истиче да је изградња вртића испуњавање обећања које је дато мештанима.

"Ми смо анкетирали родитеље и дошли смо до броја од око 50-60 деце за које постоји потреба да похађају вртић. Реч је о малишанима из три села, Путинаца, Жарковца и Доњих Петроваца. Вртић ће одлуком Скупштине Општине Рума бити бесплатан и верујем да је ово пун погодак за сва три села. Покушаћемо да за децу у вртићу обезбедимо целодневни боравак, што би додатно значило родитељима који се са посла у многим новоотвореним погонима и фабрикама у румској општини, враћају у поподневним сатима", казао је Мандић.

Поред вртића у Путинцима биће комплетно реновирана и ОШ "Доситеј Обрадовић“. Средства за овај велики посао обезбеђена су од стране Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије.

"Ову школу у Путинцима похађа 264 ђака и намера нам је да побољшамо услове у којима бораве наши ученици. У циљу повећања енергетске ефикасности школског објекта, изводиће се радови на изолацији, реконструкцији крова, замениће се прозори и врата. Једном речју, све се комплетно мења и остају једино стари школски зидови", нагласио је Мандић.

Канцеларија за управљање јавним улагањима најавила је да ће за ове радове бити издвојено око 60 милиона динара.

www.ruma.rs