Вести

ЈОШ ЈЕДНА ПОТВРДА КВАЛИТЕТА УСЛУГА ДОМА ЗДРАВЉА У РУМИ

Румски Дом здравља добио је још једну потврду квалитета својих услуга. Овога пута та потврда је стигла са најмериторнијег нивоа – из Агенције за акредитацију здравствених установа Републике Србије. У извештају ове агенције се, између осталог, наводи да је Дом здравља ''Рума'' на најбољи могући начин испунио захтевне критеријуме које је пред њега поставила Агенција за акредитацију здравствених установа и да је због тога акредитован на максималан период од седам години.
Акредитација на максималан период од седам година до сада је додељена малом броју здравствених установа у Србији, стога је ово изузетно признање, које највећим делом припада запосленима у Дому здравља у Руми, али и локалној саоуправи која је успешно пратила ову здравствену установу у њеним пројектима и финансирала значајан број програма. То је истакнуто на конференцијио за медије на којој су говорили председник Општине Рума Слађан Манчић и директорица Дома здравља "Рума" др Снежана Бојанић Стојић.
"Успех сваког јавног предузећа и установе сматрамо и за наш лични успех, јер смо ми сви један тим који има заједнички циљ унапређење услова живота у Општини Рума. Ми ћемо и у наредном периоду пружати помоћ свим нашим предузећима и установама, а посебно Дому здравља, који има специфичну важност јер брине о здрављу становника Општине Рума. У прилог томе бих напоменуо да је локална самоуправа из општинског буџета издвојила и 500.000 динара за набавку рачунарске опреме у румском Дому здравља. Дакле, акредицаја је добијена, али ми желимо да додатно унапредимо и модернизујемо Дом здравља и сигурно ћемо то чинити и у будућности", поручио је председник Манчић.
Свечаност поводом акредитације биће уприличена 21. априла у Београду, а директорима акредитованих здравствених установа сертификате ће уручити министар здравља др Златибор Лончар.
Директорица Дома здравља "Рума" др Снежана Бојанић Стојић је изразила захвалност Општини Рума на рачунарској опреми, уз опаску да је информатички рад веома битан ову здравствену установу. "Информатички рад је био и један од важних сегмената и самом поступку акредитације и пошто информационе технологије константно напредују важно је модернизовати рачунарску опрему. Ова донација ће олакшати и убрзати рад било да је реч о неким процедуралним стварима или о електронском здравственом картону, раду у апотекама... У нашој установи не постоји ниједан сегмент рада који није информатички подржан и стога рачунарска опрема, коју треба да добијемо, је једнако потребна као и основни медицински материјал", закључила је директорица др Снежана Бојанић Стојић.