Вести

ЈОШ ЈЕДНА ВРЕДНА ИНВЕСТИЦИЈА У РУМИ

У индустријској зони "Румска петља" ускоро ће почети изградња фабрике за производњу тестенина. Реч је о непалској компанији "Cinnovation group", значајном инвеститору на светском плану, који послује у оквирима азијског конгломерата "Бинод групе", чији је власник милијардер Binod Chaudhary.

Председник Општине Рума Слађан Манчић је данас са Зораном Дражетом директором компаније "IN connect" , која је заступник "Cinnovation group-a" у Србији, потписао уговор о продаји 9,5 хектара земљишта у радној зони "Румска петља".
"На моје задовољство стварају су се услови да почне изградња фабрике за производњу тестенина, нудли, крекера и осталих њихових производа. Вредност парцеле коју смо продали непалској компанији је 51.709.320 динара, од тога 20 посто аванса је већ уплаћено при самој лицитацији, а за остали део новца рок уплате је осам дана. Још једном се захваљујем госпођи Перко и господину Дражети(директори "In connecta-a") на пожртвованости, ангажовању и труду који смо заједно уложили не би ли ову инвестицију довели на територију наше општине, а самим тим смањили и број незапослених. У овој компанији посао ће добити велики број незапослених људи из наше општине и полако идемо ка циљу, а то је да искоренимо незапосленост и подигнемо животни стандард свих грађана", изјавио је председник Манчић.

Непалска компанија се бави низом привредних и економских делатности и распрострањена је у целом свету. Овај производни погон у Руми биће прва фабрика овог конгломерата у Европи. Инвеститор ће у производњи користити све потенцијале сремске житнице, а фабрика ће бити извозно орјентисана и пласираће готово све своје производе на инострано тржиште. Директор "In connecta" Зоран Дражета истиче да ће сама изградња фабрике почети на пролеће.

"Користимо ову зимску грађевинску паузу да завршимо послове око планске документације, а са првим топлим данима на пролеће крећемо у изградњу наше фабрике. Према бизнис плану ми на једној производној линији планирамо запошљавање 409 радника, међутим, планови непалске компаније су далеко већи. Тренутно анализирамо тржиште, поред Европе имаћемо проходност и ка Русији и Турској, а самим тим расте и вероватноћа за покретање нових производних линија и на задовољство свих нас упошљавања нових радника. Сматрам да ће у Руми радити вишеструко више људи него што је то био првобитни план", нагласио је Дражета.
Он се данас захвалио на подршци Влади Републике Србије и Општини Рума јер су се максимално потрудили да увере "Cinnovation group" да је радна зона "Румска петља" идеална локација за прву инвестицију непалске компаније у Европи.

"Cinnovation group" ће своје погоне за производњу тестенина изградити у Блоку 4 "Румске петље" на површини од 18,5 хектара. Инвеститор се обавезао да ће до краја 2016. године уложити 8.5 милиона евра, а у наредне четири године вредност инвестиције би требала да износи нешто преко 13 милиона евра.

Извор: www.ruma.rs