Вести

КОГА ЗБУЊУЈЕ НЕНАД БОРОВИЋ?

У недостатку правих аргумената у политичкој борби, а у жељи да по сваку цену оспори или омаловажи рад и резултате рада Српске напредне странке, Демократска странка већ месецима прибегава обманама и медијском спиновању. Рачунајући, ваљда, да ће им политика која се руководи геслом ''Не можете ви демантовати онолико лажи колико ми можемо да смислимо'' вратити понеког посусталог и дезоријентисаног бирача, демократе се убише у трци ко ће фабриковати више измишљотина. Овим мотом очигледно се демократе руководе на свим нивоима политичког деловања, од посланика у Народној скупштини до локалних функционера ове самораспадајуће странке.

Тако се ових дана огласио и шеф одборничке групе ДС Ненад Боровић саопштењем у којем је, наводно, забринут што су услед снежних падавина румске улице биле непроходне. На страну то што остаје недоумица зашто се саопштењем обраћа у својству шефа одборничке групе ДС а не председника ОО ДС Рума, и то што га у свом коментару на званичној страници ОО ДС Рума и његов заменик у одборничкој групи и потпредседник ОО ДС Рума Горан Саватић упозорава да није добро да пласира дезинформације, постављамо питање коме су Боровићеве измишљотине намењене – збуњивању својих сарадника и чланства или јавности? Што се тиче чланства ДС остављамо њима да своју збуњеност реше на својим форумима, а што се тиче јавности морамо да се супроставимо изношењу неистина у форми званичног саопштења.

Било би добро да је господин Боровић навео назив бар једне улице која је непроходна, у Руми или неком од села, свеједно. Он то није навео зато што током свих ових дана на територији општине Рума није било ни једне улице нити сокачета који су били, како он наводи, непроходни. Шта више, све јавне службе су функционисале у складу са планом одржавања саобраћајница у зимским условима и условима снежних падавина. Захваљујући њиховом ангажовању саобраћај је редовно функционисао на територији целе општине. Посебно је пажња посвећивана путевима првог приоритета, тако да су се снабдевање, одлазак и долазак на радна места одвијали без већих проблема.

И фотографије, које би по замисли аутора, саопштења требале да поткрепе његову измишљотину, приказују улице које су апсолутно проходне, без већих наслага снега или леда, које ни на који начин нису препрека да возила без проблема и безбедно њима саобраћају. Једино што ово саопштење јасно открива јесте степен до којег се срозала Демократска странка, у којој се више не зна говори ли истину шеф одборничке групе или његов заменик, председник општинског одбора или његов потпредседник. Што се нас тиче нека то питање решавају између себе, и не бисмо се због тога ни оглашавали, али не можемо да пређемо преко изношења неистина, па макар и од стране ДС од које смо на то навикли.

Савет за информисање ОО СНС Рума