Вести

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ О УЛАГАЊИМА У СПОРТ И СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

У просторијама ОО СНС Рума управо је завршена конференција за медије. Тема конференције је била улагање у развој спорта и спортске инфраструктуре у општини Рума као и бројни садржаји који ће овог лета бити на располагању грађанима општине. На конференцији су говорили Стеван Ковачевић, председник Скупштине општине Рума, Александар Бундало, члан Општинског већа задужен за спорт и Милош Марковић, генерални секретар Спортског савеза општине Рума.

На конференцији је позитивно оцењено залагање општине за развој спорта и физичке културе. Посебно је истакнуто да су улагања у спорт и спортску инфраструктуру из године у годину све већа и да се подједнака пажња посвећује финансирању спортских клубова као и масовном спорту и рекреативним активностима грађана. У том смислу је посебно похваљена изградња спортских терена, игралишта и полигона у свим насељеним местима чиме је дата могућност широком кругу грађана различитих узраста да упражњавају спортске активности у непосредној близини свог пребивалишта, у школским двбориштима, у парковима...

Учесници су као позитиван пример навели и организовање спортских програма и садржаја и током лета, када је традиционално пауза у такмичарским спортовима. Школа пливања, која се организује на базену Борковац, је наведена као један пример добре праксе, али и пројекат Повратак природи и други који се раде са школама.