Вести

Конституисан нови сазив Скупштине општине Рума

У Великој сали Културног центра "Брана Црнчевић" данас је конституисан нови сазив Скупштине општине Рума. Верификовани су мандати 43 одборника (31 Српска напредна странка, 6 Социјалистичка партија Србије, 4 Зелена странка и 2 Српска радикална странка), изабрани извршни органи власти и скупштинска стална радна тела.

За новог председника Општине Рума је именован Слађан Манчић(СНС), дипломирани менаџер индустријског менаџмента, а за његову заменицу Александра Ћирић(СНС), дипломирана историчарка.

Председник Манчић је у изјави за медије нагласио да ће власт у Руми наставити да спроводи политику Српске напредне странке са републичког нивоа, да су грађани препознали све оно што се у Руми ради добро неколико година уназад и да о томе сведоче и резултати недавно одржаних избора.

"Оно што могу да обећам је да ћемо наставити са одговорном политиком, са привлачењем инвестиција у наш град и општину. Развијаћемо привреду, упошљавати грађане, отварати радна места, инфраструктурно унапређивати нашу општину. Реновираћемо спортске терене, објекте, трудити се да деци обезбедимо да имају бесплатан вртић, бесплатне уџбенике, да наши пензионери, социјално угрожено становништво, труднице и сви они који то заслужују имају бесплатан превоз, а много тога ћемо настојати да подигнемо на још виши ниво. То неће бити нимало лако, поготово у овом периоду епидемиолошке кризе у целом свету, али уложићемо свој максимум, одговорно ћемо се односити према поверењу које нам је указано и од стране СНС-а и од стране грађана и од стране одборника Скупштине", поручио је Манчић.

За председника Скупштине Општине Рума, тајним гласањем, са 42 гласа изабран је Стеван Ковачевић(СНС) дипл. филозоф, који је ту функцију обављао и у претходном сазиву.
"Поверење које ми је указано за мене је пре свега велика обавеза и ја бих желео да захвалим на указаном поверењу одборницима СНС-а који су ме кандидовали, као и свим одборницима који су кандидатуру подржали и данашњим гласањем потврдили. Оно што могу да обећам је да ћу се трудити и да ћу уложити све своје потенцијале и капацитете да СО Рума буде оно што она суштински мора да буде, а то је да буде орган власти у којем ће сви одборници имати могућност да у демократској, толерантној атмосфери искажу све своје иницијативе, да као Скупштина будемо не само коректив, него и партнер органима извршне власти и радимо на стварању једног нормативног административног политичког амбијента који неће бити терет, него ће бити генератор даљег развоја наше локалне заједнице", казао је Ковачевић, осврнувши се и на реизбор Слађана Манчића на место председника Општине.

"Својом вером да преданим радом се може унапредити наша локална заједница Манчић је остварио импресивне резултате када је у питању оживљавање привредних активности у нашој општини. Са тимом који је предводио направио је изузетне резултате у реиндустријализацији наше општине, смањио је катастрофалну стопу незапослености и отворио је нова радна места, али такође изузетне резултате остварио је у инфраструктурном и комуналном унапређењу наше општине. Сви ти резултати нису могли проћи незапажено, а управо ти резултати су оно што је утицало да изборна листа СНС-а добије поверење грађана за вођење Општине Рума у наредном периоду. Ја сам сигуран да ће знање и искуство које је показао у претходном периоду сада унапредити и да ће уз нашу заједничку подршку и у мандату који следи радити на унапређењу наше локалне заједнице и на томе да је задржимо као позитиван пример у многим областима, а сведоци смо да је Општина Рума захваљујући тим резултатима била често као позитиван пример истицана и на другим местима", сматра Ковачевић.

На место заменика председника СО Рума једногласно је изабрана дипл. правница Кристина Кашић(СНС), док је за секратара СО Рума постављена Адријана Бошковић(СНС), дипл. правница. Заменица председника СО Рума Кристина Кашић је оценила да постављање жена на челна места локалне самоуправе јасно сведочи о посвећености Општине Рума родној равноправности и еманципацији, те да ће се трудити да своју функцију обавља стручно и одговорно.

На предлог председника Општине Рума за чланове Општинског већа су изабрани: др Јован Кромпић, Ивана Бојанић, Бране Кнежевић, Бранислав Љубинковић, Миленко Секулић, Стојан Марковић, Биљана Јовановић, Снежана Бањац и Драган Крстић.

Због превентивних мера седница је одржана у Великој дворани Културног центра "Брана Црнчевић".