Вести

КОНСТИТУИСАНА СКУПШТИНА ОПШТИНЕ РУМА

У петак, 10. јуна 2016. године, одржана је I (конститутивна) седница Скупштине општине Рума. На седници су изабрани носиоци најодговорнијих функција у општини Рума. За председника Скупштијне општине Рума изабран је Стеван Ковачевић (СНС) а за заменика Владимир Малетић (СПС). Дужност секретара Скупштине обављаће Сандра Поповић (СНС). За председника Општине Рума изабран је Слађан Манчић (СНС) а за заменика председника општине Марија Стојчевић (СНС).

Нови председник СО Рума Стеван Ковачевић је у свом скупштинском обраћању најавио коректну сарадњу са свим представницима одборничких група у румском парламенту, али и наставак економског развоја Општине Рума.

"Поверена ми је изузетно битна и одговорна функција, коју ћу савесно обављати. Имам политичко искуство јер сам у СО Рума наступао и као позиција и као опозиција. Учинићу све да политичке енергије у Скупштини Општини Рума усмерим у правцу развоја наше општине и да се позитивни економски трендови, који су започети пре две године, наставе и убрзају", рекао је Ковачевић.

Он је нагласио и да Српска напредна странка није потписала коалициони споразум ни са једном одборничком групом и да је учешће у власти коалиције СПС-ЈС, утемељено на претходно успешној сарадњи.

Нови-стари председник Општине Рума Слађан Манчић се захвалио на поновно указаном поверењу и најавио још интензивнији рад на економском просперитету Општине Рума.

"Дугујемо захвалност пре свега грађанима који су нашој политици економског опоравка румске општине и политици Српске напредне странке поклонили огромно поверење. Поносан сам што је 37 одборника гласало за мој избор и то је велика част, али наравно и обавеза. Ми ћемо наставити са преданим радом, а приоритет је свакако отварање нових радних места у реалном, привредном сектору. Много људи је нашло ухлебљење захваљујући отварању нових фабрика у румској општини. Интересовање инвеститора не јењава и верујем да ћемо већ у овој години отворити између 500 и 1.000 нових радних места. Наредне седмице нам предстоје разговори са италијанским и немачким инвеститорима. Један домаћи инвеститор је заинтересован за покретање производње у радној зони код "Румена", тако да сам уверен да ће Рума још дуго бити у друштву општина са највећим привредним развојем у Србији", изјавио је Манчић и поручио да ће врата Градске куће бити отворена за све грађане наше општине.

Први човек румске општине је најавио и нова улагању у путну инфраструктуру, школство, али и капиталан пројекат уређења централног градског језгра.

"Пројекат постоји већ дуго година и чамио је у Дирекцији за изградњу Руме. Ми ћемо приступити ревизији пројекта, чија се вредност процењује између 200 и 250 милиона динара. То је капиталан пројекат за чију ће реализацију бити потребно неколико година, али ми желимо да и други аспекти унапређења услова за живот грађана, као што је и уређење самог градског језгра, прате инвестициони развој општине", казао је Манчић.

На предлог председника Манчића изабрано је и ново Општинско веће. У раду Општинског већа у наредном периоду ће учествовати: Божана Станимировић, др Јован Кромпић, Миленко Секулић, Александар Бундало, Светозар Коров, Бране Кнежевић, Ивана Бојанић, Живко Стојковић, Перица Гаковић, Стојан Марковић и Синиша Лилић. По функцији чланови Већа су и председник и заменик председника Општине Рума.