Вести

МАРТИНОВИЋ И МАНЧИЋ СА МИНИСТРОМ ВУЛИНОМ НА ОТВАРАЊУ ОБЈЕКТА ЗА ФИЗИКАЛНУ РЕХАБИЛИТАЦИЈУ ГЕРОНТОЛОШКОГ ЦЕНТРА "СРЕМ" РУМА

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања пресекао је врпцу приликом отварања објекта за физикалну рехабилитацију, који се простире на 130 м2. Како је том приликом изјавила Даница Јеремић, директор Геронтолошког центра ,,Срем" за његову изградњу је обезбеђено близу 8 милиона динара. Од тог износа 7,25 милиона динара су сопствена средства, док је 750 000,00 динара издвојио Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију. Али то није све, захваљујући Министарству рада, запошљавања, борачких и социјалних питања омогућено је отварање вешернице, као и простора за радно окупациону терапију. Са укупно три нове машине за прање и једном за сушење веша значајно је унапређена хигијена у установи".

,,Без обзира на кризу и тешку економску ситуацију у држави социјална издвајања нису смањена", рекао је министар Александар Вулин. Трудимо се да будемо максимално одговорни и за овај објекат издвојили смо као Влада 2,2 милиона динара."

,,Министар Вулин је посетио Геронтолошки центар и могао је да се увери да су услови које корисници имају на врло високом нивоу, рекао је др Александар Мартиновић, републички посланик СНС и председник СО Рума. Управо његово министарство је и дало највећи материјални допринос овом објекту који је отворен. Оно што могу да најавим јесте да ће и Општина Рума издвојити, знатно скромнија, али ипак значајна средства да услови за кориснике буду још бољи, него што су сада, додаје Мартиновић." Он је такође рекао да ће локална самоуправа у Руми наставити сарадњу са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања како би услуге Геронтолошког центра биле подигнуте на виши ниво.

Слађан Манчић, председник Општине Рума и др Александар Мартиновић, председник СО Рума одмах по отварању објекта и одласку министра Вулина присуствовали су радном састанку са директорицом Геронтолошког центра, како би утврдили који су следећи кораци у процесу побољшања рада регионалног центра.

Овај објекат за физикалну рехабилитацију је завршен још крајем 2014.године, али је тек сада званично и свечано пуштен у рад. Поред министра Александра Вулина и челних људи Општине Рума, догађају су присуствовали и Новка Мојић, подсекретарка Покрајинског секретаријата за здравство, социјалну политику и демографију, Илија Милиновић, начелник Сремског округа, челни људи Општине Шид и друге бројне званице за које је изведен пригодан културно уметнички програм од стране корисника центра.