Вести

Међународни дан детета

Општина Рума ће званично обележити 20. новембар, Међународни дан детета. Тог дана за најмлађе становнике наше општине биће организоване три позоришне представе. Општина Рума жели свој деци да пружи једнаке могућности да уживају у детињству, са посебним акцентом на малишане који живе на селу, те ће се стога, поред Руме, представе играти и у Хртковцима и Путинцима.

Прва представа у изведби Градског позоришта "Рума" под називом "Јавни час" одиграће се у Малој сали КЦ Рума са почетком у 10 часова. Представа је намењена деци предшколског узраста и том приликом глумци румског позоришта ће деци, сходно њиховом узрасту, дочарати саму технику настанка једне представе.
Дечије позориште - кабаре "Пеђолино" ће истог дана од 17 часова наступити пред малишанима у хртковачком Дому културе. Подршку представи "Пеђолино шоу" даће и подмладак КУД "Десанка Максимовић" из Хртковаца.

У "Пеђолино шоу" уживаће деца свих узраста и у Путинцима. Представа почиње у 18:30 часова, а програм ће употпунити и КУД "Путинци". Том приликом родитељима ће у Дому културе бити представљен пројекат будућег вртића у Путинцима.
Општина Рума позива сву децу и њихове родитеље да се прикључе прослави Међународног дана детета и да својим присуством увеличају обележавање овог значајног датума.
Улаз за све представе је бесплатан. Локална самоуправа је обезбедила пригодно послужење за сву децу, као и поклончиће изненађења.