Вести

НАПАД БЕЗ ПРАВА НА ОДБРАНУ

*Пошто смо у среду, 26. фебруара 2014. упутили деманти редакцији Инфо-портала Град Рума поводом текста ''СНС у Руми спроводи кампању ''Победимо рак'' преко директорице Дома здравља средствима општине Рума'' који из нама неприхватљивих разлога није објављен објављујемо га у целости на овом сајту сматрајући да, иако нам именовани портал ускраћује право на одбрану, не може нам ускратити право да се на овакав начин ''самоорганизујемо'' и одбранимо од њихових измишљотина и полуистина.
Дакле, објављујемо у целости деманти који је Инфо-портал сакрио од јавности.
Такође објављујемо и деманти вести коју је Инфо-портал Град Рума објавио сутрадан, у којој опет обмањује јавност да је са сајта ОО СНС Рума уклоњена вест о одржавању здравствене трибине у Платичеву.

Саопштење Изборног штаба ОО СНС Рума од 26. Фебруара 2014.

Поводом текста ''СНС у Руми спроводи кампању ''Победимо рак'' преко директорице Дома здравља средствима општине Рума'', објављеном на вашем цењеном порталу желимо да саопштимо следеће:
1. Кампању ''Победимо рак'' не спроводи Српска напредна странка. Кампања ''Победимо рак'' је кампања коју осмишљава и реализује екипа стручњака Дома здравља у Руми на челу са др Снежаном Бојанић Стојић. То смо истицали у свим написима којима смо на својим информационим сервисима пропратили ову кампању. Тако је било до сада и тако ће бити и убудуће.
2. Оно што је учинила Српска напредна странка у Руми огледа се у томе да је подржала корисну едукативну здравствену кампању и на свом веб сајту, подвлачећи чињеницу да је др Снежана Бојанић Стојић председник Савета за здравство наше странке, али и истучући да осим ње у реализацији ове трибине учествују и други стручњаци Дома здравља. Наша подршка се огледа у томе што смо учинили напор да информација о одржавању ових трибина у селима румске општине допре до што већег броја жена и да се ова важна тема у нашој општини кандидује као важна тема. Никада нисмо ни спорили да највећа заслуга за организовање трибина припада Дому здравља у Руми.
3. Као што сте се могли уверити ако сте пажљиво погледали фотографије са ових трибина, а не сумњамо да сте то учинили, ни у једној просторији у којој су трибине одржане није истакнуто ни једно страначко обележје Српске напредне странке. Подразумева се и то да су на трибине позиване жене независно од њиховог страначког опредељења.
4. У вашем тексту, а поготово у коментарима који га прате, постоји још неколико полуистина и апсолутних неистина о суштини и крајњем циљу ове кампање. Најбољи начин да оне буду демантоване јесте сутрашња трибина у Културном центру где ће о суштини, детаљима и очекиваним дометима ове кампање говорити управо др Снежана Бојанић Стојић, директор Дома здравља и, опет понављамо председник Савета за здравство ОО СНС у Руми (то, ваљда, није забрањено рећи). Такође, бићете у прилици да чујете какви су очекивани ефекти ове кампање у наредном периоду и од званичника Министарства здравља и од представника локалне самоуправе. Зато вас позивамо да присуствујете трибини која ће се одржати у Малојсали КЦ у четвртак 27. фебруара, са почетком у 19 часова

Саопштење Изборног штаба ОО СНС Рума од 27. фебруара 2014.

''Веома је интересантно да иако није објавио деманти који смо му упутили поводом јучерашњег текста посвећеног трибинама о превенцији карцинома Инфо-портал Град Рума данас објављује још један малициозан чланак у којем износи још једну врло лако проверљиву полуистину.
Желећи, ваљда, да посетиоци овог портала стекну утисак како је ОО СНС устукнуо пред ''чињеницама'' које су изнели у претходном чланку, на овом порталу с поносом констатују у наслову свог текста како је вест о здравственој трибини уклоњена са сајта ОО СНС Рума.
Истина је сасвим другачија. Вест о трибини је и даље на сајту ОО СНС Рума али је само померена са насловне стране, аутоматски, пошто је у међувремену објављено једно наше саопштење. Једноставно број објава на насловној страници је ограничен и са објављивањем нове објаве једна од претходних се аутоматски уклања, то свако ко администрира било којни сајт зна. Вест о трибини у Платичеву се и даље налази у рубрици у којој је и првобитно постављена, дакле, у рубрици ВЕСТИ. У то се свако може уверити одласком на сајт ОО СНС Рума, отвори секцију НОВОСТИ а затим рубрику ВЕСТИ.
Очигледно је процена редакције Инфо-портала Град Рума да ће у овом тренутку посета порталу порасти пласирањем малициозних информација о активностима СНС.''