Вести

НАСТАВАК УЛАГАЊА У РУМСКУ ПЕТЉУ

Општина Рума ће наставити сарадњу са Министартвом привреде на заједничком инфраструктурном опремању индустријске зоне ""Румска петља". Тим поводом општину Рума је данас посетила и Јелена Спасић помоћница министра привреде. Она је са председником општине Рума Слађаном Манчићем и његовом заменицом Маријом Стојчевић одржала двочасовни састанак на коме се разговарало о потенцијалима индустријске зоне и развоју румске општине.

"Заједно са Министарством привреде ћемо и у 2015. години сарађивати на опремању "Румске петље". Постоји значајно интересовање страних компанија да инвестирају у нашу општину и то баш у индустријску зону "Румска петља". Зато је веома битно опремити радну зону ваљано, због чега и тражимо финансијску помоћ Министарства привреде. Део данашњег састанка је био посвећен и разговору на тему доласка нових инвеститора и проширењу производних капацитета постојећих. Још увек нећемо у јавност излазити са конкретним именима, али оно што могу да кажем је да се преговори са две стране компаније приводе крају и верујем да ћемо ускоро реализовати још неколико инвестиција", изјавио је председник општине Рума Слађан Манчић.

Први човек локалне самоуправе се захвалио Министарству привреде и Влади Републике Србије јер су препознали потенцијал индустријске зоне "Румска петља", која, како каже, превазилази оквире локалног и регионалног значаја.

Потврда томе су и речи помоћнице министра привреде Јелена Спасић. "Капацитети индустријске зоне су заиста огромни. Нас радује велико интересовање инвеститора и оно није случајно. Сматрамо да је Рума лидер када је у питању расположивост земљишта и у смислу спремности локалне самоуправе да изађе у сусрет инвеститорима. "Румска петља" може да прими значајан број инвеститора и у овој и у наредним. година ми очекујемо значајан искорак у отварању нових радних места у Руми. Општина ће имати подршку Министарства привреде и са председником општине Рума сам, између осталог, разговарала о томе на који начин координисати састанке са инвеститорима и како мотивисати и друге реномиране компаније да улажу у атрактивну радну зону", казала је Јелена Спасић.