Вести

Нова дечија игралишта у четири села наше општине

У оквиру пројекта "Партиципативно буџетирање" у последња три месеца на територији општине Рума постављено је десет нових, савремених дечијих игралишта. Крајем октобра и почетком новембра игралишта су постављена на шест локација у граду, а крајем прошле и почетком ове године и у четири сеоске месне заједнице.

Прво су игралишта 29. децембра постављена у Грабовцима и Витојевцима, затим јуче у Стејановцима, а пројекат се завршава данас радовима на изградњи игралишта у Павловцима.

Радове је данас обишао и председник Општине Рума Слађан Манчић и том приликом рекао да су нова игралишта по начину градње, по справама и по подлози најсавременији мобилијари који се раде по најновијим стандардима када је у питању безбедност деце.

"Нема бетона ту је сада тартан подлога која штити децу од последица евентуалног пада и спречава нежељене повреде. Мобилијаре било у граду или селима стално обнављамо, или постављамо нове. Из године у годину све је више оваквих мобилијара на територији целе општине. У неким селима имамо их у школским двориштима и у центру села и у парковима, тамо где простор дозвољава имамо више могућности и више простора да се деца забављају и уживају. Имамо у граду на много локација изграђене нове мобилијаре, мобилијаре из ранијих година и наравно планирамо да у наредном периоду и обнављамо старе и градимо нове", изјавио је председник Манчић.

На игралишту у Павловцима играће се више од тридесет малишана колико их тренутно има у најмањем селу наше општине.

"С обзиром на то да смо мало село задовољни смо бројем деце. Надамо се да ће их бити још више, јер је ситуација у Павловцима боља последњих неколико година. Имамо велику подршку локалне самоуправе, радили смо заједнички месну канцеларију, школу, пут, а ово игралиште је из родитељске и дечије перспективе и те како важно. Ево данас малишани нестрпљиво чекају крај радова и сигурно ће ово место у парку бити најпосећеније", казала је Гордана Зец, председница павловачког Савета МЗ.

Укупна вредност радова за ова четири дечија игралишта у сеоским месним заједницама је око 3.800.000 динара са ПДВ-ом.

Подсетимо,пре две године у оквиру истог пројекта - "Партиципативно буџетирање" нова игралишта су постављена и у Буђановцима, Кленку, Доњим Петровцима, Малим Радинцима и Никинцима.