Вести

НОВА УЛАГАЊА У ''РУМСКУ ПЕТЉУ''

У радној зони "Румска петља" у току је изградња водоводне мреже. Радове, у вредности од осам милиона динара, заједнички финансирају Општина Рума и Влада Републике Србије, односно Министарство привреде.

Извођач радова је компанија "Машинокоп" из Шапца, а ради се укупно 1.8 километара водоводне мреже.
Радове су данас обишли председник Општине Рума Слађан Манчић и директорица Дирекције за изградњу Руме Владислава Стаменовић.
"Општина Рума је издвојила 4.2 милиона динара, док је Министарство привреде допринело покривању "Румске петље" водоводном мрежом са 3,8 милиона динара. Ја слободно могу рећи да је "Румска петља" једна од најатрактивнијих индустријских зона у нашој земљи. Зато морамо константно да улажемо у њу, како би достигла свој пун потенцијал и оправдала очекивања инвеститора. 90 дана је пројектовани рок за завршетак радова, они за сада теку по плану, лепо време иде на руку и извођачу радова и нама", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Интересовање инвеститора за улагање у ову радну зону је изузетно велико тврди председник Манчић.
"Ја сам данас у Београду у Министарству привреде одржао састанак са врло значајним инвеститором који такође жели да свој погон изгради на "Румској петљи". Још је рано да говорим о детаљима и појединостима, али није тајна да је инвеститор заинтересован за изградњу својих постојења у Блоку 1 радне зоне, на површини од око шест хетара, но, биће времена у данима који долазе да и конкретније причамо на ту тему", закључио је Манчић

Извор. www.ruma.rs