Вести

НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ, НОВА РАДНА МЕСТА

Освојивши власти у општини Рума преузели смо одговорност и за убрзање инвестиционих активности у општини и отварање нових радних места. Као одговорна власт на томе стрпљиво и свакодневно радимо. Резултати су већ видљиви и нико их не може оспорити. За непуне две године неколико индустријских погона је већ започело рад, неколико је у завршној фази изградње а значајни инвеститори су на путу да започну активност у нашој општини и да у наредној години број новоотворених и проширених погона увећају и упосле значајан број наших грађана. Сасвим је реална бројка од преко 2000 грађана који ће решити питање запослења у овим погонима у овој и години која је пред нама.

Потврда ових оцена је и веома брза реализација инвестиције престижне француске компаније ''Хачисон''.Радови на изградњи ове фабрике у Руми одвијају се по плану. Првих 35 радника је од септембра у Пољској на обуци, још један број радника пристигао је у Пољску у недељу, а ускоро ће кренути и нова запошљавања.
Председник Општине Рума Слађан Манчић сматра да је реално да ова компанија почне са радом почетком 2016. године.

-Одржао сам састанак са директором “Хачинсона” господином Шатоом и он ми је предочио да очекује завршетак свих радова на изградњи фабрике до краја године. Наша обавеза, као локалне самоуправе, је да изградимо саобраћајницу према пречистачу. Посао око тендера је у току, мислим да ћемо до половине или краја децембра завршити ту саобраћајницу . Тиме ће се стећи сви услови да инвеститор крене са радом у јануару како је и планирано, истакао је председник Манчић.

Вредност инвестиције у Руми је процењена на око 7.300.000 евра, а производни погон ће имати површину од 6.000 квадратних метара. У овој фабрици делова за аутоиндустрију посао ће добити укупно 200 радника из Општине Рума.
Влада Републике Србије финансираће наредне године изградњу пречистача за француску компанију “Хачинсон”, што је предвиђено Меморандумом који су, почетком године, потписали Влада РС, “Хачинсон” и Општина Рума.

Предрачунска вредност изградње пречистача је 926.000 евра, а након завршеног пројекта и расписивања тендера знаће се тачна цена.
“Хачинсон” се налази међу водећим фирмама за производњу гумених црева за расхладне уређаје у аутомобилима, а у Руми ће се производити делови за Фиат, Рено, Мерцедес, Сузуки и друге познате произвођаче аутомобила.