Вести

Ново улагање ЈП "Комуналац"

У склопу активности реализацијe плана пословања у 2018. години ЈП"Комуналац" је издвојио средства за куповину нове, велике сточне ваге.

Вага је данас постављена, а њен капацитет мерења је 30 тона. У оквиру те набавке, непосредно пре априлског вашара, у посебном објекту,постављена је и мала сточна вага која мери до тону и по.

Директор ЈП "Комуналац" Драган Панић сматра да је можда искоришћен икрајни моменат за куповину нове ваге, с обзиром на дотрајалост старе ваге.

"Куповином нове ваге омогућили смо и бољу контролу броја мерења. То је такође један од мотива за куповину, јернова вага електронски бележи свако мерење и онемогућено је прикривање стварног броја мерења, што је, нажалост, до скора био случај. За набавку ове две ваге издвојили смо 1.200.000 динара сопствених средстава", рекао је Панић.

Румски „Комуналац“ је ових дана почео са интезивним одржавањем зелених површина у граду.

Кошење траве је кренуло од централног дела града ширећи се ка периферији. Панић очекује да ће се за неколико дана завршити први циклус кошења.

"На основу уговора о одржавању зелених површина који је направљен са Општином Рума имамо обавезу да покосимо око 210 хиљада квадратних метара зелених површина. Верујем да ћемо врло брзо завршити први циклус кошења, а морам да истакнем да смо већ два пута косили Велики парк и дечије игралиште Бродић Паркић", рекао је Панић и напоменуо да ће "Комуналац" и ове године због природног одлива радника, повећаног обима посла у свим делатностима којима се предузеће бави, али и доброг искуства, наставити пословно-техничку сарадњу са Казнено-поправнимдомом у Сремској Митровици.

Та сарадња подразумева ангажовање од осам до десет лица, која тренутно служе казну у КПЗ-у, на одржавању зелених површина у Општини Рума.

www.ruma.rs