Вести

ОБЕЋАЊЕ ИСПУЊЕНО - БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ СТИГЛИ У ШКОЛЕ

"Ми смо по много чему први у Србији, по много чему добром јединствени. То је вероватно случај и са бесплатним уџбеницима које смо обезбедили за све наше основце. Трудићемо се да и са новим потезима, које будемо вукли у овом новом мандату који нам је поверен, будемо пионири у Србији по много чему и по уџбеницима и по вртићима и по инвестицијама и по свему ономе што ће на неки начин олакшати и побољшати живот наших грађана", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић, поводом испоруке првог контигента бесплатних уџбеника румским школама.

Данас су уџбеници допремљени у четири градске школе, а већ сутра креће достава и сеоским школама и подручним одељењима. Општина је за набавку уџбеника издвојила 32.233.000 динара, подсетио је председник Манчић, и нагласио да је купљено 3.029 комплета књига, а да ће Министарство просвете за румске школе обезбедити још 615. комплета.

"Свих 3.644 основца ће имати бесплатне уџбенике. Верујем да смо на тај начин у великој мери помогли многим родитељима који су до сада сами куповали књиге. Показали смо да оно што обећамо можемо да испунимо, показали смо да смо озбиљни у својим намерама, ту социјалну политику коју водимо, ту мислим и на бесплатан вртић и бесплатне уџбенике прошле године за прваке ове године за све основце, планирамо да догодине то проширимо и на средњошколце, видећемо да ли је то могуће и да ли је изводљиво. Оно што је најбитније је да ће сва деца на територији наше општине пред почетак нове школске године, у каквим год условима да се настава одвија, добити уџбенике које смо обезбедили за све њих", поручио је Манчић.