Вести

Обезбеђена средства за решeње проблема водоснабдевања у Малим Радинцима

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је данас уговоре у вредности до пола милијарде динара за суфинансирање изградње, санације и реконструкције водних објеката у јавној својини и канализације на територији Војводине у 2018. години.

На конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство подржана су 44 пројеката у 28 војвођанских локалних самоуправа.

За реализацију пројеката Покрајина је обезбедила 300 милиона динара, односно или 60 одсто бесповратних средства, а локалне самоуправе 200 милиона или 40 одсто средства.
Општина Рума је овог пута од Покрајине средства добила за пројекат "Пумпна станица за повишење притиска са повезаним цевоводом за потребе побољшања водоснабдевања насеља Мали Радинци".

Укупна вредност пројекта је 3.129.567 динара, а Покрајина је обезбедила 2.179.567 динара, док ће учешће Општине Рума бити 950.000 динара. О значају овог пројекта на јучерашњој седници Већа говорио је директор ЈП "Водовод" Слободан Станић.

Потпредседник Милићевић изјавио је да је доделом уговора за пројекте чија вредност премашује пола милијарде динара - покренут један озбиљан инвестициони циклус.
„Реч је о врло значајним заједничким улагањима Покрајине и локалних самоуправа, која ће допринети унапређењу квалитета живота у војвођанским општинама, што нам је свима циљ“, казао је потпредседник Милићевић.

Он је још нагласио да је део трајног опредељења Покрајинске владе да се обезбеди много равномернији развој свих делова Војводине од оног који је затечен пре годину и по дана.
У изградњу, санацију или реконструкцију водних објеката у јавној својини инвестирано је укупно 360 милиона динара, од чега ја Покрајина обезбедила 250 милиона динара бесповратних средства. Подржана су 33 пројекта, а новац ће, између осталог, бити усмерен за бушење и опремање бунара, водоводне мреже, фабрике воде, пумпне станице.

Вредност инвестиције у изградњу, санацију или реконструкцију објеката за одвођење отпадних – фекалних вода износи 140 милиона динара, од чега је су улагања из Покрајине 50 милина динара.

www.ruma.rs