Вести

Обнова зграде Општинске управе само увод у велика улагања у строги центар града

Радови на спољашњем уређењу зграде Општинске управе у Главној бр. 107 приводе се крају. Повољни временски услови дозволили су да се радови, који су започети у децембру прошле године, несметано одвијају у зимским месецима.
Председник Општине Рума Слађан Манчић очекује врло брзо завршетак комплетне спољашње реконструкције зграде.

"Нови ПВЦ прозори су постављени, фасада до улице је завршена и заиста смо добили доста порука и од грађана и од наших запослених радника да јето одличан потез локалне самоуправе. Обнова ове зграде је деценијама стављана у страну, говорило се и о рушењу, међутим ми смо решили да кренемо у обнову зграде која је сада на боље променила изглед тог дела града. Ово је уједно и порука како треба да изгледају друге зграде у центру града у чију обнову треба да уложимо средства и ми, али и физичка лица, тј. станари", рекао је Манчић и напоменуо да Општина Рума разрађује иидејни пројекат доградње нових објеката у дворишту зграде у Главној бр. 107.

"Ту би требали да добијемо нови простор између 3 и 5 хиљада квадратних метара. Дакле, постојећа зграда се не би рушила већ би доградњом објеката дошли у ситуацију да грађани све послове везане за Општинску управу могу да обаве на једном месту. Но, о том потом, тренутно размишљамо о финансијској конструкцији и ту чак имамо неких предлога и решења", наговестио је Манчић.

Након радова на спољашњости зграде у плану је и обнова унутрашњости. како би зграда била апсолутно функционална, али и репрезентативна. Планирана је, каже Манчић замена канцеларијских врата и плочица, обнова подова и извођење унутрашњих молерских радова.

Први човек румске општине најавио је нова велика улагања у строги центар града.

"Чекамо затварање конкурса у Покрајини, где смо конкурисали за средства за реконструкцију Главне улице, вредност пројекта је 166 милиона динара са ПДВ-ом. Имамо обећање да ћемо добити финансијску подршку за тај значајан посао за Руму. Добили или не добили средства Управе за капитална улагања, ми ћемо кренути у посао реконструкције, то смо обећали и то ћемо и испунити", тврди Манчић.

www.ruma.rs