Вести

ОДГОВОР ДРУЖИНИ САШЕ РАДУЛОВИЋА

Тек толико да се чује да и она постоји у Руми огласила се ових дана саопштењем дружина Саше Радуловића која се представила као општински одбор ''Покрета Доста је било'' у Руми. Једино што смо са сигурношћу утврдили у вези тог конфузног и неартикулисаног саопштења ове, за румску јавност још увек непознате и мистериозне скупине, је да је есклузива овог покрета борба против инвеститора. То да су против свега за шта се залаже Српска напредна странка знали смо и раније. Мада не треба да чуди ни њихова мрзовоља према изградњи нових фабрика и отварању радних места, с обзиром на репутацију њиховог политичког гуруа Саше Радуловића, који је показао изванредне способности на пољу затварања фабрика када је као стечајни управник успешнo угасио на десетине предузећа и оставио хиљаде радника без посла.

Отварање фабрика и запошљавање никада није био његов терен. Зато и не чуди не сналажење његових следбеника у тој проблематици. То је, ваљда, и разлог толико неартикулисаних примедби на рачун интензивних инвестиционих активности у општини Рума у последње две године, које радуловићевци износе у свом саопштењу. Они су најпре против инвеститора уопште, јер инвеститори, такав утисак стичемо читајући њихово саопштење, долазе из саме утробе звери да би експлоатисали наше обесправљене раднике. Таман кад помислимо да смо сведоци настанка једног новог марксистичко-лењинистичког братства које ће задати смртни ударац звери капитализма, они већ у следећем аргументу навлаче шовинистичку маску, да не употребимо радикалнију денотацију, и своје НЕ усмеравају искључливо на стране инвеститоре. Као да су наши оваплоћење алтруизма и хуманости. Наравно све то зарад прикупљања којег политичког поенчића и са леве и са десне стране политичког спектра.

Али ту се конфузија не завршава. Оптински одбор Покрета Доста је било, или скупина која се тако назива, обрушавајући се на инвестицију вредну преко 7 милиона евра коју је започела француска компанија Хачисон у Руми износи гомилу произвољних, исконструисаних и само њима познатих (дез)информација и математичких акробација о томе како ће општина, наводно, дати француском инвеститору 14000 евра по запосленом раднику. Овим румски следбеници Саше Радуловића само показују елементарно не познавање стратегије управљања радним зонама и инфраструктурним и комуналним ресурсима. Зајапурено се чуде што општина финансира изградњу прилазних путева, водоводних постројења и комунално опремање радних зона, као да то није једна од основних развојних функција општине. У тој зајапурености они не могу да виде колико је општина само у овој години оприходовала кроз накнаду за коришћење и продају тако опремљеног земљишта (фабрика меморијске пене Еверест, која се спомиње у саопштењу, је најбољи пример), као и то колико ће наша јавна предузећа годишње остваривати приход кроз наплаћене услуге по основу тог истог улагања.

Од свега што наводи ова дружина у свом саопштењу тачно је једино да ће Хачисон за који месец запослити 200 радника различитих струка у својој фабрици у Руми, и да ће у наредним годинама проширити фабрику и запослити 600 радника.Све остало су злураде конструкције људи који би, по узору на њиховог шефа, највише волели да се фабрике у Руми затварају, да се стопа незапослености врати на 30 посто, колика је била пре него што је Српска напредна странка рекла ''Доста је било!'', засукала рукаве и почела да упошљава Србију. И не намеравамо да станемо, ма колико се то дружини Саше Радуловића не свиђало.

Савет за информисање ОО СНС Рума