Вести

Општина Рума добитник овогодишње престижне награде „Београдски победник“ за најбољу општину у Војводини

Општина Рума добитник је овогодишње престижне награде „Београдски победник“ за најбољу општину у Војводини, када је у питању реализација пројеката које суфинансира АП Војводина, али и пројеката који су финансирани од стране Републике, попут реновирања Геронтолошког цента "Срем", или пројекaта Европске уније попут пројекта "Хорис - Коњичке руте "Срем"".

Додела награде уприличена је синоћ у Београду и том приликом је апострофирано да Општина Рума има одличан геостратешки положај и квалитетно опремљене индустријске зоне, од којих је најзначајнија "Румска петља". Награду је у име Општине Рума примио Саша Радивојевић, шеф Одељења за локални економски развој Општине Рума.

Председник Општине Рума Слађан Манчић напомиње да награда прија и сматра да је она потврда да све оно што је рађено у претходном периоду није остало незапажено. Најважније нам је да резултате виде грађани наше општине, али значи да одговоран однос општинске власти примете и грађани других општина, нагласио је Манчић.

"Имамо успешну сарадњу са вишим нивоима власти и са Републиком и са Покрајином, али смо показали да умемо да привучемо средства и из Европске уније. То је показатељ да добро радимо свој посао, да умемо да урадимо пројекте, да умемо да убедимо више нивое власти да наше пројекте суфинансирају и да знамо да пројекте касније квалитетно реализујемо. Не можете добити новац са виших нивоа власти ако немате пројекте, ако немате ефикасну администацију, развојне идеје", рекао је Манчић посебно се осврнувши на пројекат инфраструктурног опремања "Румске петље".

"Најбитнији пројекат јесте заједничко опремање индустријске зоне "Румска петља" и ту бих посебно истакао подршку Министарства привреде и Управе за капитална улагања АП Војводине. Велике бенефите имамо од те сарадње, јер смо створили предуслове за долазак инвеститора, који су касније отварали фабрике, запошљавали људе, плаћали порез на зараде и имовину, што се све позитивно одразило на општински буџет. Управо због таквих прихода ми смо сада у ситуацији да сами финансирамо изградњу гасне котларнице у насељу Тивол од готово милион евра. Сигуран сам да ћемо у будућности имати још много таквих капиталних пројеката", поручио је Манчић, констатујући да је награда и мотив да и у будућности румска локална самоуправа посвећено ради са још већим еланом и енергијом.

Награда Београдски победник додељује се 16 годину заредом, а осим Општине Рума, међу бројним овогодишњим лауреатима су и Туристичка организација Општине Нови Бечеј, лист „Борба“, Бања Kовиљача, Филм „Екипа“, глумац Лане Гутовић и многи други.

www.ruma.rs