Вести

Општина Рума најбоље место за инвестирање

Општина Рума је успешно, по трећи пут, прошла програм ресертификације од стране Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) и једна је од четири локалне самоуправе у Србији којој је уручен сертификат BFC SEE (Business Friendly Certification South East Europe) за повољно пословно окружење у Југоисточној Европи.

Ово је само једно у низу признања за Општину Рума, јер је недавно наша општина од стране покрајинске Владе, уз Нови Сад и Сомбор, проглашена за лидера инвестиција у Војводини.

Општина Рума је данас препозната од инвеститора као озбиљна локална самоуправа, која поштује уговорне обавезе и има партнерски однос према свим инвеститорима, сматра председник Општине Рума Слађан Манчић.

"Упркос тешкој економској ситуацији, какву смо имали пре пет година у Руми, успели смо захваљујући подршци Републике, Покрајине и НАЛЕД-а, да направимо одличну пословну климу и искористимо све оне геостратешке погодности које Општине Рума има. Данас инвеститори који долазе у Општину Рума имају на располагању инфраструктурно уређене индустријске зоне, ефикасну Општинску управу, која ће на најбржи могући начин обавити све процедуралне послове и за то смо такође више пута похваљени од ресорних министарстава и Владе Србије. Захваљујући свему томе у нашу општину светски реномиране компаније, али и домаће фирме, инвестирале су између 100 и 150 милиона евра, отворен је велики број радних места, а није тајна да сада у Руми раде и грађани из суседних општина", изјавио је Манчић напоменуо да интересовање инвеститора за Општину Рума не јењава.

"Скоро свакодневно имамо састанке са новим инвеститорима и наш велики адут у преговорима је и добро позната чињеница да нема компаније која је инвестирала у Руму, а да се врло брзо није одлучила да прошири производне капацитета, изгради нове производне објекте и запосли већи број радника. То заправо и највише говори у прилог тези о одличном пословном окружењу у румској општини и оправданости BFC SEE НАЛЕД-овог сертификата, због чега смо веома поносни", истакао је Манчић и подсетио да нове производне објекте граде компаније "Митас", "Хачинсон", "Албон", "HealtCare Europe", али и домаћи инвеститори"Румекон", "Фрезал", "Afrodite mode collection".

www.ruma.rs