Вести

Пакети помоћи за социјално најугроженије

Подела пакета хране и хигијене намењених социјално најугроженијим породицама општине Рума завршава се сутра. Влада Републике Србије од 2009. године посредством Црвеног крста спроводи ову хуманитарну акцију, а за Руму је обезбеђено 350 пакета.
До сада је подељено 304 пакета помоћи у селима румске општине, док је за сам град издвојено 46. Подела у Руми се обавља у дворишту Војног одсека, а сутра је последњи дан.
Зорка Гњатовић је једна од наших суграђанки која је данас преузела пакет помоћи. "Свака помоћ нам много значи. Имам дете које болује од церебралне парализе, а само супруг има стални извор прихода. Трошкови лечења и неге су велики, тако да нам је овај вид помоћи више него неопходан", искрена је Зорка.
Пакети помоћи се не деле корисницима Народне кухиње, а када су у питању носиоци социјалне помоћи, пакете могу добити само посебно угрожене породице, самохрана старачка домаћинства, породице које су гранични случајеви и из тог разлога не остварују право на новчану социјалну помоћ, породице са више деце, породице које имају инвалидно лице.