Вести

ПОБОЉШАЊЕ УСЛОВА ЗА РАД ШКОЛА

Општина Рума је издвојила милион динара за адаптацију тоалета и санацију канализационе и водоводне мреже у ОШ "Змај Јова Јовановић" у Руми. Тиме је решен један од ургентних проблема са којима се школа суочавала.
Подсетимо, недавно је на иницијативу Родитељског савета, испред ове основне школе постављен лежећи полицајац. Такође, у циљу повећања безбедности ученика у Подручном одељењу "Змајеве" школе у Малим Радинцима урађена је ограда и озидано је ново платно у дворишту школе.

Заменица председника општине Рума Марија Стојчевић истиче да је "Змајева" школа једна у низу за коју је локална самоуправа издвојила средства за обнову.

"У плану је сређивање и обнова још неколико основних и средњих школа. У ОШ "Вељко Дугошевић" у Руми општина ће финансирати адаптацију канцеларија и две учионице, у Средњој техничкој школи "Миленко Брзак Уча" спајање учионица, док ће се на Средњој стручној школи "Бранко Радичевић" радити замена дела крова. Желимо да створимо квалитетне услове за боравак у школи за све ученике из наше општине. Значајна средства биће издвојена за ту намену и у 2015. години", изјавила је Марија Стојчевић.