Вести

ПОЧЕТАК РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ ФАБРИКЕ "CINNOVATION GROUP"

Председник СО Рума др Александар Мартиновић је током последњег заседања локалног парламента најавио почетак радова на изградњи непалске фабрике "Cinnovation group" у Руми. Полагање камена темељца, на производни погон фабрике тестенина у радној зони "Румска петља", би требало да се уприличи у наредних месец дана.

"Непалски инвеститор измирује преостале обавезе за куповину земљишта и цео процес се одвија без проблема, по процедури која је договорена у разговорима представника локалне самоуправе и "Cinnovation group-а". Ова компанија ће дати значајан допринос инвестиционом и економском развоју Општине Рума. Још када са званичним радом почне и компанија "Хачинсон" и неке друге фирме које су купиле или намеравају да купе земљиште на "Румској петљи", створиће се услови да 2016. или најкасније 2017. године на територији Општине Рума немамо незапослених грађана", поручио је Мартиновић.

Cinnovation group" ће своје погоне за производњу тестенина изградити у Блоку 4 "Румске петље" на површини од 18,5 хектара (11,5 хектара купили - 7 хектара је Општина Рума уступила без новчане надокнаде), што је дупло већа површина него што је био првобитни план.

Непалски инвеститор је првобитно планирао запошљавање 407 радника, сада су створени предуслови за већи обим производње и у скоријој будућности посао би овде могло наћи чак 1.200 људи.

Инвеститор се обавезао да ће ове и наредне године уложити 8.5 милиона евра. До краја 2019. године вредност инвестиције би требала да износи нешто преко 13 милиона евра.

Извор www.ruma.rs