Вести

Председник Манчић одржао састанак са инвеститорима из Непала

Председник Општине Рума Слађан Манчић примио је јуче у Градској кући представнике непалског инвеститора "CINNOVATION GROUP",компаније која жели да покрене своју производњу у Руми.
"CINNOVATION GROUP" је, на светском плану, значајан инвеститор чији је власник милијардер Binod Chaudhary.
Непалски инвеститор планира изградњу постројења за производњу различитих врста тестенина, а према бизнис плану, у Руми ће запослити 409 радника.

"Имамо све више инвестиција и то је најважнија ствар за грађане румске општине. Састанак са представницима непалске компаније је за нас био изузетно битан, јер се ради о једној од водећих светских компанија. Међутим, Општина Рума је отворена за све оне који овде желе да улажу и ми ниједном инвеститору нисмо затворили врата, без озбира колико људи жели да запосли. Са сваким смо разговарали, одвели га код председника Владе или министра са којим је желео да одржи састанак. Учинили смо све што је у нашој моћи да у Руми буде што више инвестиција, ми ћемо са том политиком наставити и даље, јер она даје резултате", рекао је Манчић.

После састанка у Градској кући председник Манчић је са непалским инвеститорима обишао индустријске зоне, тј. потенцијалну локацију за изградњу фабрике. Незванично "CINNOVATION GROUP" жели да од Општине Рума купи парцелу, што ће бити додатни прилив средстава у општински буџет. Подсетимо, локална самоуправа је као стимулацију за долазак инвеститора, оним компанијама које задовоље прописане критеријуме уступала земљиште без накнаде.

Председник СО Рума др Александар Мартиновић и народни посланик у републичком парламенту је јуче потврдио да ће у четвртак у Влади Србије бити потписан уговор о државној помоћи непалском инвеститору, као и да ће највероватније у току ове седмице стићи и банкарске гаранције за француски "Хачинсон", који је већ кренуо са радовима на изградњи фабрике у Руми.
Формално по Закону о локалнима самоуправама Општина нема велике надлежности када су у питању инвестиције. Међутим, ако имате вољу, упорност, добар однос са Mинистарством привреде и велику истрајност да грађанима своје општине омогућите ново запошљавање, онда стижете и до конкретних резултата, поручио је Мартиновић.

"Оно што је јако битно и на чему такође радимо, јесте да људи не буду само формално запослени, већ да од тих плата могу да живе, да прехране себе и своје породице. Без обзира који је инвеститор у питању, на томе инсистира и премијер Вучић, српска Влада, министарство привреде, али и ми у локалним самоуправа", закључио је Мартиновић.