Вести

Председник Манчић у посети прворођеној беби у румској општини

Општина Рума је и ове године традиционално даровала прворођену бебу у нашој општини. Председник општине Рума Слађан Манчић посетио је данас породицу Ћендо у Руми која је 4. јануара добила сина. Мали Никола је прва рођена беба у 2015. години на територији румске општине, а први човек локалне самоуправе Слађан Манчић јеродитељима малог Николе, Данијели и Петру уручио пригодне поклоне.

Поред пакета у вредности 10.000 динара, у коме се налазе најосновније ствари за новорођенче попут пелена, крема, флашица и првих патикица, Општина је за малог Ниџу обезбедила и 50.000 динара.
"Честитам породици Ћендо, а Николи желим дуг и срећан живот. Обезбедили смо поклоне у складу са могућностима локалне самоуправе и верујем да ће они породици Ћендо добро доћи. Данијели и Петру је ово друго дете, обоје су запослени и то желимо да омогућимо и другим паровима у Општини Рума. Желимо да кроз отварање нових радних места створимо једну финансијску сигурност за све оне младе брачне парове који се планирају да прошире породицу. Данас делимо радост породице Ћендо, али и размишљамо и о свој другој деци у нашој општини. Због њих ћемо се трудити да Општина Рума буде изнад других када је у питању животни стандард", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Срећна мама Данијела Ћендо се захвалила на поколонима Општини Рума."Леп гест локалне самоуправе, који нас је дирнуо. Када стигне беба тек онда видите колико вам је ствари потребно. Зато смо искрено захвални Општини Рума и председнику који нам је дошао у посету. Остаје нам само да уживамо са Николом и старијом ћерком Валентином(6 година)", казала је Николина мама.
Никола је рођен у породилишту у Сремској Митровици. Дугачак је 55 центиметара , а на рођењу је имао 3.750 кг.