Вести

Председник Манчић: Значајан искорак "Комуналца" у свим сегментима рада и пословања

Усвајањем захтева Надзорног одбора за давање сагласности на Програм чишћења и уклањања снега и леда са улица, путева, тргова и других површина јавне намене за зимски период 2017/2018. Јавног предузећа "Комуналац" у Руми и захтева Надзорног одбора за давање сагласности на Годишњи програм уређења, одржавања и заштите јавних зелених површина на подручју насеља Рума, Јавног предузећа " Комуналац" у Руми, по први пут су јасно дефинисане обавезе, надлежности у две важне комуналне области, речено је данас на XLVII седница Општинског већа.

Општина је у буџету обезбедила средства за финансирање ових Програма, а надлежна инспекција Општине Рума ће вршити надзор над донетим одлукама, рекао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Председник Манчић је похвалио рад ЈП "Комуналац" и напоменуо да је ефикасност ЈП "Комуналац" на далеко већем нивоу у последња два месеца и да се то одразило и на финансијско пословање, али и на све друге аспекте рада овог предузећа.
"Унапређено је одржавање јавних површина, хигијене у граду и селима, сами грађани су веома позитивно реаговали на акцију оплемењивања градског простора цветним аранжманима, новогодишњим декорисањем фонтане у центру града, која је била можда и најпопуларнија локација за фотографисање. Све нас то у локалној самоуправи радује, ја морам напоменути да откако је на челу овог предузећа Драган Панић сви приходи "Комуналца" су знатно повећани. Приход вашара је дуплиран, на сточној ваги је за два месеца његовог мандата остварено више мерења него у првих десет месеци 2017. године. Организација пијаце, вашара све је много боље него што је било и ми ћемо дати пуну подршку свим јавним предузећима и установама да унапреде своје пословање. Оно прво и најважније смо давно учинили, а то је да немамо апсолутно никаквих дуговања према јавним предузећима и установама", поручио је Манчић и нагласио да неће дозволити немар у јавним предузећима, јер одговоран рад предузећа и установа чији је Рума оснивач подиже услове живота у нашој општини.

ВД директор ЈП "Комуналац" Драган Панић је истакао да ће ово јавно предузеће наставити да иде узлазном путањом.

"Врло брзо ћемо имати услове за још темељније одржавање зеленила у граду. Одржавање јавне расвете неће бити више у надлежности нашег предузећа, па ћемо камион са корпом имати много више на располагању и орезивање грана ће бити учинковитије. Из сопствених извора ћемо створити услове за додатне приходе од мерења. Ремонтоваћемо велику сточну вагу, али и набавити једну малу(1.5t). У првих десет месеци смо имали 184 мерења, док смо у последња два месеца имали 192. То је јасан показатељ да озбиљним, посвећеним радом можемо до далеко бољег пословања", казао је Панић.

Веће је на данашњој седници усвојило и Решења о одређивању сталних јавних паркиралишта у насељу Рума. Изгласана је и Измена и допуну Плана размештаја киосака за град Руму и остала насељена места општине Рума - измене за локацију Л-10 у Руми (мали трг код фонтане), којом је дозвољено да се три киоска обједине у један (27m²).

www.ruma.rs