Вести

ПРЕМИЈЕР ВУЧИЋ: ОПШТИНА РУМА ПРАВИ ПАРТНЕР ИНВЕСТИТОРИМА

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић је током своје недавне посете Општини Рума рекао да је ова локална самоуправа изградила репутацију у очима инвеститора.
Као илустрацију тој тези премијер је набројао озбиљне светске инвеститоре попут "Хачинсона", "Everrest production", "CINNOVATION GROUP", који почињу са радом у Општини Рума или ће то у најскорије време почети. Повећано интересовање инвеститора, Општина Рума је завредела озбиљним приступом и поузданошћу, што пословни свет и те како зна да цени, поручио је Вучић.
"Сматрам да развој Руме иде у добром правцу, а нова радна места која се отварају, или ће ускоро бити отворена, говоре у прилог томе. Верујем да ће Рума и даље бити веома привлачна за све стране инвеститоре. То не кажем само због повољног, атрактивног географског положаја, него због правог, партнерског односа локалне самоуправе према свима који желе да улажу у ову сремску општину. То мора бити лекција и свим другим локалним самоуправама. Није довољно само имати потенцијал, он се мора и искористи", рекао је премијер.
Председник Владе је нагласио да кључ успеха управо лежи у односу према инвеститорима. "Све зависи од људи. Имате земље које имају најлепши излаз на море, а имају по 10 или 15 пута мање туриста од Аустрије и Швајцарске, а још нисам видео њихово море. У привлачењу инвестиција најважнији је однос према компанијама које желе да улажу у вашу општину. Наши људи имају велики капацитет и желимо да заједничким напорима створимо окружење у којем ће се инвеститори у Руми, у Срему и у целој Србији осећати као код своје куће", закључио је Вучић.
Током прошлонедељне посете Руми први човек српске Владе је најавио и нова улагања у путну инфраструктуру у Општини Рума. Кроз део Општине Рума ће проћи главни магистрални правац који ће спајати Нови Сад са Мачвом, али ће се током лета и јесени, па и наредне године, радити на поправљању путне инфраструктуре у Руми и целом Срему, тврди Вучић.
Председник Општине Рума Слађан Манчић је поновио став да Општина Рума има снажну подршку Владе РС.
"Влада РС је наш главни партнер у привлачењу инвестиција и ми имамо заједнички циљ, а то је да отворимо што више радних места и запослимо наше грађане. Субвенције које је Влада на челу са премијером Вучићем издвојила за компаније Калцедонија(Адриана текс), Хачинсон, "CINNOVATION GROUP" и друге, мере се милионима евра" казао је Манчић и додао да ће локална самоуправа наставити даља улагања у опремање радне зоне "Румска петља", индустријску зону која је по много чему једна од најатрактивнијих у целој земљи.