Вести

Промоција инвестиционих потенцијала Општине Рума у Немачкој

Председник Општине Рума Слађан Манчић боравио је протекле седмице уНемачкој, у студијској посети, у оквиру BFC SEE Инвестиционе мисије, коју је организовао НАЛЕД (Национална алијанса за локални економски развој). Рума је одабрана јер се налази међу десет градова југоисточне Европе са повољним пословним окружењем.
Инвестициона мисија је имала и образовни карактер јер су учесници имали могућност да виде најбоље праксе успешних немачких општина и градова. Посебно је било речи на тему шта стране инвеститоре највише интересује и какве услуге и подршку градови и општине треба да пруже пословном сектору.

"Посета је прошла доста добро. Посетили смо Берлин и још неколико градова у окружењу. Разменили смо искуства и разговарали са многим битним људима у Немачкој, представницима значајних компанија. Примио нас је градоначелник Берлина, као и Ораниенбурга, а присуствовали смо и састанку Привредне коморе у Потсдаму. Ја сам искористио студијску посету да представим потенцијале наше русмке општине, индустријске зоне "Румска петља", са посебним освртом на аутоиндустију. У нашој Општини послују Каблекс С, Албон, Митас, а почела је и изградња Хачинсона. Све поменуте компаније тесно сарађују са аутоиндустријом, а познато је да је Немачка велесила у овој грани индустрије", рекао је председник Манчић.