Вести

Расписана јавна набавка уџбеника за сву децу основних школа

У Руми ће данас бити расписана јавна набавка уџбеника за сву децу основних школа на територији наше општине, потврдио је председник Општине Рума Слађан Манчић на данашњој конференцији за медије одржаној у Градској кући.

У овом моменту има 3644 у нашим основним школама од 1. до 8. разреда. Процењена вредност набавке је 33,5 милиона динара са ПДВ-ом. Ми ћемо обезбедити уџбенике за 3029 ученика, 615 ученика обезбеђује Министарство просвете по разним основама као што је то радило и у претходном периоду, рекао је Манчић.

"То смо обећали, то ћемо и испунити. Познато је да смо прошле године обезбедили уџбенике за све прваке, сада идемо корак даље и ове године ћемо уџбенике за све основце. Оно што је битно је да сви родитељи ове године неће имати потребу да издвајају финансијска средства из свог кућног буџета за куповину уџбеника за своју децу која иду у основну школу, то ће урадити Општина уместо њих", изјавио је председник Манчић и напоменуо да су све школе су доставиле спецификацију, да је рок за јавну набавку која ће данас бити пуштена, 30 дана.

"Целу набавку смо објединили у једну партију, тражимо најповољније понуђаче, износ није мали, преко 3.000 комплета уџбеника, тако да очекујемо после 30 дана да добијемо најповољнијег понуђача који ће да обезбедити уџбенике за сву нашу децу и дистрибутирати их школама", истакао је први човек румске локалне самоуправе.