Вести

Румски напредњаци о Закону о раду

У просторијама Српске напредне странке у Руми данас је одржана конференција за новинаре. Са новинарима су разговарали Слађан Манчић, Сандра Поповић и Стеван Ковачевић, чланови општинског одбора Српске напредне странке у Руми. Централна тема конјференције било је усвајање Закона о раду и Закона о ПИО.
Слађан Манчић је осврћући се на политички ларму која се дигла поводом усвајања ових закона истакао да напори владе и премијера Вучића у правцу реформисања нашег друштва и стварања повољног законодавног амбијента за отварање нових радних места имају апсолутну подршку румских напредњака, али и већине грађана општине Рума . Подвукао је да су ови закони у функцији бржег отварања радних места, а да њиховим наводно ''погубним'' дејством грађане Србије плаше највише они који у претходном периоду, када су били на власти, нису ништа учинили да сачувају пола милиона радних места, колико је угашено за време њихове владавине. ''Такође, подвукао је Манчић, у кампањи против усвајања Закона о раду и Закона о ПИО најгласнији су синдикални лидери који оно мало синдикалаца који им још увек верују изводе на улице само зарад очувања својих личних привилегија и позиција.''
Стеван Ковачевић је у свом осврту истакао да предложени Закон о раду остварује своју основну функцију – осим што ствара услове за нова упошљавања даје задовољавајући ниво социјално-економске сигурности тренутно запосленима, омогућује да се у значајној мери побољша положај радника ангажованих на црно и ствара предуслпове да се сива економија на тржишту рада сведе на подношљиву меру.