Вести

Сарадња Руме и немачког GIZ-a-Потписан Меморандум о техничкој сарадњи

У оквиру немачко-српске сарадње Општина Рума је укључена у један од пројеката који се бави израдом стратешких докумената у вези управљања пољопривредним земљиштем.
Председник општине Рума Слађан Манчић потписао је данас у Градској кући Меморандум о техничкој сарадњи о унапређењу управљања земљиштем на локалном нивоу са представницом Немачке организације за техничку сарадњу (GIZ), Ане-Кетрин Вирц, која је вођа овог Пројекта.

„Драго нам је што је Рума изабрана за пилот пројекат за израду стратешког документа који ће допринети равномерном развоју руралних и урбаних средина на територији наше општине. Докуменат који ће бити донет кроз ову стратегију ће указати на пропусте при управљању земљиштем и начине на који могу да се исправе“, изјавио је Слађан Манчић.

Пројектни менаџер Аница Миленковић је истакла да је циљ Пројекта да обезбеди подједнак квалитет живота људи који живе у градским и сеоским насељима водећи се добрим примерима из Европске уније.

„Данас смо овде да формализујемо сарадњу коју смо већ започели са Општином Рума на изради ове Страгегије. Добили смо лепу подршку од стране Општине и показано је интересовање. Радна група је састављена из представника Општинске управе и других јавних предузећа. Немамо прецизне рокове, све је ствар договора. Надамо се да ћемо завршити у првом томесечју следеће године“, рекла је Аница Миленковић.

Пројекат финансира немачка Влада на основу споразума са Владом Републике Србије.
Вредност пројекта је три милиона евра.

www.ruma.rs