Вести

Састанак чланова Социјално економског савета

Данас је у Градској кући одржан састанак чланова Социјално - економског савета општине Рума и представника Европске уније. Састанак је одржан у оквиру пројекта под називом Унапређење социјалног дијалога“ који, почев од марта 2014. године, спроводе Министарство рада, запошљавања и социјалне политике и Словачка агенција за регионални развој, уз подршку ИПА средстава ЕУ.
Централна тема састанка је била Унапређење социјалног дијалога. "СЕС општине Рума је на једном добром путу и ми смо им понудили нашу свесрдну стручну помоћ. Међу нашим експертима који су данас у Руми има и предузетника, те смо отворени и за развој економске сарадње између региона наше две државе", истакла је Валериа Кубалова, саветница пројекта.
Начелник општинске управе општине Рума Душан Љубишић истакао је да су '' искуства колега из Словачке корисна, али и примењива на рад нашег СЕС-а. Напоменуо бих да је СЕС општине Рума један о ретких у Србији који функционише на прави начин. Састанци се редовно одржавају и он оправдава сврху свог формирања. Верујем да ћемо у наредном периоду подићи ниво социјалног дијалога, јер сматрам да за тако нешто су добру вољу показали и представници синдиката, уније послодаваца и локалне самоуправе".