Вести

Српска напредна странка стожер нове власти у Руми

На данашњој седници Скупштине општине Рума избором др Александра Мартиновића за председника Скупштине општине Рума започео је трансфер власти у Руми. После скоро шест година Демократска странка није више владајућа странка у општини Рума. Окосницу нове власти чиниће Српска напредна странка.
Нови председник СО Рума др Александар Мартиновић. За њега је гласало 30 од 43 одборника. Мартиновић је у свом обраћању након избора рекао да ће нова власт покренути политичке промене и радити на економском, социјалном, културном и демографском развоју општине.
''Ми не желимо да стане живот у општини Рума само зато што се мења власт. Зато ћемо ми подржати данашњи предложени дневни ред и усвојити одлуке од великог значаја за грађане наше општине. Нама није битно што их је предложила бивша власт, одлуке су добре и у интересу грађана и зато ћемо гласати за њих. Такође, морам рећи да је одборничка група којој припадам''Покренимо Руму – Томислав Николић " спремна да пружи руку свим одборницима уколико желе сарадњу. Саслушаћемо и усвојити сваки конструктиван предлог на добробит становника наше општине. Општина је у тешкој економској и социјалној ситуацији и свако ко буде желео да ради у општем интересу добро је дошао“.
Такође је упозорио све оне којима је добијање руководећих фиункција средство до личне користи да немају шта да траже на руководећим местима Општине, јавних предузећа или установа.
Нови председник СО Рума је најавио и праксу увођења састанака са шефовима свих одборничких група пред сваку наредну седницу, што до сада, како каже, није био случај. Вољом одборничке већине за секретара СО Рума изабрана је дипломирана правница Сандра Поповић, такође на предлог Српске напредне странке.

Информативна служба