Вести

ТРИ ЗНАЧАЈНА ПРОЈЕКТА ЗА ОПШТИНУ РУМА

Општина Рума је конкурисала и одобрена су јој средства за три значајна пројекта из области водопривреде и водоснабдевања. Реч је о пројекту постављања мерно регулационе опреме на магистралном цевоводу Рума-Ириг. За реализацију пројекта је потребно издвојити око 1.8 милиона динара.
Други пројекат се тиче изградње фекалне канализације у делу Источне радне зоне у Руми са повезивањем на постојећу мрежу. Вредност пројекта је 9 милиона, а бесповратно је општини Рума одобрено 5,3 милиона.
Трећи пројекат се односи на чишћење каналске мреже. Учешће општине Рума је 14 милиона, а укупна вредност уређења каналске мреже је 35 милиона динара.
Општини Рума су одобрена средства по основу три конкурса a уговоре је у име општине Рума је потписао начелник Општинске управе општине Душан Љубишић.
"Потрудићемо се да у најкраћем могућем року реализујемо сва три пројекта. Новчано учешће наше локалне самоуправе у овим пројектима варира од 15 до 40 одсто. Посебно бих апострофирао значај пројекта уређења каналске мреже. У мају смо нажалост имали прилику да се уверимо колико је каналска мрежа важна у одбрани од поплава и какве недаће она може да изазове ако се не одржава адекватно", истакао је Душан Љубишић по потписивању уговора.