Вести

Улагање у спортску инфраструктуру – Рефлектори у Никинцима

На више локација у румској општини реализује се вишегодишњи пројекат локалне самоуправе – унапређење спортске инфраструктуре.

Први овогодишњи радови су обављени у Никинцима, где је на игралишту ФК „Полет“, постављена лед рефлекторска расвета. Врло брзо рефлектори ће бити постављени и на фудбалском игралишту у Добринцима и на стадиону румског „Јединства“.

„На задовољство и људи из клуба и људи из МЗ који су упутили захтев ка Општини завршен је и овај посао, леп терен у Никинцима добија комплетну слику. Ми смо овде и раније улагали, финансирали смо изградњу трибина, сам терен је доста добар и сада са рефлекторима заокружујемо једну уређену целину. Шест рефлектора од по 12 метара ће осветљавати фудбалско игралиште, а из буџета је издвојено 1.850.000 динара. Толико средстава ћемо издвојити и за рефлекторе у Добринцима и Руми“, изјавио је Слађан Манчић, председник Општине Рума.
Паралелно са радовима на расвети започет је пројекат изградње трибина у Вогњу - на терену ФК "Слога". Ти радови су вредни пет милиона динара без ПДВ-а, а ново инфраструктурно улагање Општина Рума започеће и на фудбалском игралишту у Доњим Петровцима, за шта је издвојено 1.150.000 динара.

„Са друге стране мислим да није прошла партија, односно нико се није јавио за улагање у Грабовцима на фудбалском терену и ту набавку ћемо поновити“, рекао је Манчић.

Председник МЗ Никинци Велимир Милић истиче да ће рефлектори много значити клубу, јер су играчи махом у радном односу и тренинге је могуће одржавати углавном у вечерњим сатима.
„Сутра ћемо одржати тренинг у 19.00 часова, по први пут тренинг под рефлекторима. Већина фудбалера су запослени, раде и практично је немогуће одржати тренинге пре подне. Тренутно се такмичимо у општинској лиги, међутим, први смо на табели, имамо осам бодова предности над другопласираним, циљ нам је улазак у Сремску лигу. Стогга нам ово улагање много значи, да имамо услове да подигнемо рад у клубу на професионалнији ниво“, казао је Милић.

Ове године Општина Рума је обезбедила 15 милиона за спортско инфраструктурно улагање.