Вести

Уређење центра Хртковаца

Ових дана се склапају последње коцкице мозаика пројекта Општине Рума "Партиципативно буџетирање" за 2017. годину.

Радови на реализацији пројекта "Уређење центра села у Хртковцима (Iфаза)", који је један од пројеката који је уврштен у буџет за 2017. годину, су почели јуче.

Вредност радова износи 3 милиона динара са ПДВ-ом, а поред уређења строгог центра, изводе се радови на уређењу паркинг простора и простора испред сеоске Поште, каже председник МЗ Хртковци Томислав Шимић.

"Захваљујући овим радовима уредићемо центар села како и доликује једном великом селу попут Хртковаца. Више неће бити блата, а људи ће имати и уређен паркинг. Захвалио бих се Општини Рума и председнику Слађану Манчићу који су, кроз пројекат "Партиципативно буџетирање", омогућили грађанима да се сами изјасне шта је то најпотребније урадити у свакој месној заједници. Мештани Хртковаца, али и других места у нашој општини дали су подршку овом пројекту и ми смо због тога веома срећни. Такође, "Партиципативним буџетирањем" дата је једнака шанса и сеоским и градским пројектима, што је веома битно за равномеран развој наше општине", рекао је Шимић.

Припремни радови су почели јуче, а цео посао ће бити готов у наредних неколико дана. МЗ Хртковци има у плану и реализацију II фазе уређења центра села, који подразумева и постављање бехатона и других радова након којих ће и естетски на боље променити изглед центра села.

У склопу пројекта "Партиципативно буџетирање" врло брзо ће јавности бити представљена и реализација пројекта "Авантура парк у вртићу Коцкица".

Извор: www.ruma.rs