Вести

Уређење тротоара у селима румске општине и изградња пешачко-бициклистичке стазе у Руми

Мештани Каменове улице у Грабовцима након вишедеценијског чекања добиће тротоар у доњем делу улице. Општина Рума паралелно финансира радове у три месне заједнице: Добринци, Витојевци и Грабовци. Радови у Грабовцима се приводе крају, у Добринцима је посао већ завршен, а ускоро ће механизација пут Витојеваца, каже председник Општине Рума Слађан Манчић.

"Прошле године смо у Грабовцима уредили један део тротоара у самом центру села и поставили бехатон, а у Витојевцима смо урадили око 600 метара тротоара. Ове године из буџетских средстава Општине Рума расписали смо тендер од 10 милиона динара где је предвиђено да се уради готово хиљаду квадратних метара тротоара у поменуте три сеоске месне заједнице" изјавио је Манчић и додао да се упоредо, из истих средстава, изводе радови и на изградњи пешачко-бициклистичке стазе у Индустријској улици.

"Ради се 1,2 километара пешачко-бициклистичке стазе у Индустријској улици, јер ова улица има око две хиљаде радника у фабрикама које су недавно отворене и пре свега због безбедности тих људи одлучили смо да са десне стране од вогањског тротоара па до погона "Инсерт" урадимо ову стазу. Радови су у току и мислим да ће се већ наредне недеље радити асфалтни слој бициклистичко-пешачке стазе која ће бити широка 1,6 метара", истакао је Манчић.

Извор: www.ruma.rs