Вести

Вишемилионско улагање у спортску инфраструктуру

У Општина Рума у току су велики радови на унапређењу спортске инфраструктуре у Руми и неколико села наше општине.

На стадиону "Фрушке горе" у Руми радови на санацији крова су недавно завршени, a за тај посао издвојено је око 800.000 динара. У Кленку су у току радови на постављању рефлектора и за ту намену издвојено је близу 1,2 милиона динара. У пуном јеку је и комплетно реновирање свлачионица у Стејановцима и замена столарије. Вредност тих радова је око 1,6 милиона динара. Посао санације трибина у Путинцима приводи се крају, у плану је и постављање још три рефлектора, а локална самоуправе је за све то обезбедила близу два милиона динара. Такође, изводе се и радови на огради и крову фудбалског објекта на стадиону у Добринцима и то "градилиште" данас је обишао председник Општине Рума, Слађан Манчић.

"Од пре две године смо почели засебaн пројекaт улагања у спортску инфраструктуру и полако скидамо клуб, по клуб, да не кажем месну заједницу, по месну заједницу. Наша политика је таква да желимо да подстакнемо децу и омладину да изађу из затвореног простора, оставе рачунаре, друштвене мреже и да се баве спортом. Зато им морамо створити инфраструктурне услове за бављење спортом. Поред Добринаца, где је вредност радова око 1,8 милиона динара, на више локација у нашој општини радови су у току, ту бих поменуо и Витојевце и нагласио да је део средстава још увек неискоришћен и да су нам у плану и радови на стадиону у Буђановцима ", изјавио је Манчић.

Уз мали наталитет, приметно је и мање интересовање деце за бављење спортом, зато је Општина Рума ове године за област спорта определила значајна средства.

"Ове године смо издвојили 15 милиона за спортску инфраструктуру, 25 милиона смо поделили спортским клубовима директно, а 5 милиона им плаћамо закуп Спортске хале за тренирање. Уз то све то треба додати и да одобравамо и ванредне захтеве за једнократне новчане помоћи на Општинском већу, па бих рекао да је за област спорта ове године опредељена нека сума од близу 50 милиона динара", изјавио је Манчић.

Председник фудбалског клуба "Борац" из Кленка, Зоран Перић истиче даОпштина Рума наставља континуирано да помаже спортске клубове из године у годину.

"Радови на трафостаници су у току и сутра очекујемо и почетак радова на постављању рефлектора. На овом терену се већ доста урадило. Прошле године су дигнуте трибине, а планирана је и ограда да се уради. Општина Рума је у протекле 3-4 године више уложила у спорт него у протеклих 50 година. Рефлектори ће пуно значити за клуб, јер су играчи запослени па не могу да долазе рано на тренинге, тако да ћемо их сада одржавати у вечерњим терминима. До пре 2-3 сезоне било је незамисливо да ћемо имати расвету на терену, а сада је то стварност", рекао је Перић и захвалио се Општини Рума и свим спонзорима који помажу рад спортских клубова.

Председник фудбалског клуба "Борац" Стејановци, Миле Јанковић изразио је задовољство што је Општина Рума имала слуха за реновирање руиниране зграде на сеоском стадиону.

"Нисмо задовољавали услове за такмичење јер се у овај објекат 25 година ништа није улагало. Сада комплетно реновирамо кров, свлачионице, електричне и водоводне инсталације. Сада ћемо имати услове за такмичење као и сваки нормалан клуб. Деца и омладина имаће мотива и вољу да дођу на сеоски стадион, да почну да тренирају и надам се да ће у клубу поново да заживе и млађе категорије, а не само први тим", рекао је Јанковић.

Прошлогодишње невреме које је погодило Општину Рума променило је планове фудбалског клуба "ПСК" Путинци, па је уместо система за заливање новац, за улагање у спортску инфрастуктуру, опредељен за санацију трибина, каже секретар клуба Жељко Бањац.

"Поносили смо се нашим стадионом. На несрећу олујно невреме нам је нанело велику штету на трибинама. Захваљујући Општини Рума и иницијативи МЗ Путинци кренули смо у санацију штете. Урађена је бетонажа трибина, браварски радови крећу у понедељак и надам се да ћемо врло брзо имати поново респектабилан спортски објекат", истакао је Бањац.

www.ruma.rs