Вести

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ФИНАНСИРА ИЗГРАДЊУ ПРЕЧИСТАЧА У РУМИ

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић боравио је данас у Руми и том приликом у Градској кући одржао састанак са председником Општине Рума Слађаном Манчићем и челним људима локалне самоуправе.
Повод за долазак државног секретара је изградња пречистача за француску компанију Хачинсон, коју ће финансирати Влада Србије.

"На основу Меморандума који су потписали Влада Републике Србије, компанија "Хачинсон" и Општина Рума, обавеза према инвеститору је изградња пречистача отпадних вода. Данас смо добили уверавања од господина Стевановића да ће Влада РС обезбедити у 2016. години неопходна средства за изградњу пречистача, а наша обавеза, као локалне самоуправе је да финансирамо израду самог пројекта и то ћемо и учинити. Долазак "Хачинсона" је веома значајан за нашу општину. Ми смо у разговору са инвеститорима показали једну максималну озбиљност и изузетно нам је драго што је у наш град дошла једна реномирана компанија која ће запослити велики број грађана Општине Рума", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Компанија Хачинсон ће у Руми производити гумена црева за расхладне уређаје, намење за аутомобилску индустрију. Према бизнис плану производња у Руми ће кренути почетком 2016. године.

"Изградња пречистача је еколошки веома битна. Такође, желимо да испоштујемо високе стандарде које компаније желе да успоставе у Србији. Кроз Меморандум Влада РС се обавезала да ће ову инвестицију спровести и финансирати. Ово је добар тренутак да се са Општином Рума договоримо о динамици радова. У месецу смо када се врши планирање буџета за наредну годину и зато ништа не желимо да препустимо случају", поручио је државни секретар Стевановић.
Предрачунска вредност инвестиције је 926.000 евра, а након завршеног пројекта и расписивања тендера знаће се тачна цена изградње пречистача.

Извор: http://www.ruma.rs