Вести

Вредна донација Општине Рума јавном предузећу "Комуналац"

Општина Рума је још једном показала какав однос има према јавним предузећима чији је оснивач. Поред тога што редовно и на време у потпуности измирује све своје обавезе према јавним предузећима и установама, честе су и донације које имају за циљ унапређење пословања.

Тако је данас у ЈП "Комуналац" извршена примопредаја нових контејнера чију набавку је финансирала Општина Рума. "Комуналац" је добио 72 контејнера, а за ту намену издвојено је 2,4 милиона динара из општинског буџета. Ово је још један вид помоћи овом јавном предузећу како би унапредило своје услуге, овог пута је у домену одлагања смећа, казао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

"Комуналац ће побољшати своје услуге према грађанима у домену одлагања смећа, али ово је значајна ствар и за наш град. Уколико се буду користили на прави начин ови контејнери ће допринети да одлагање смећа буде контролисано, али ће и транспорт смећа бити лакши, јер их аутосмећар лако подиже и истовара", изјавио је Манчић.

Реч је о модернијим контејнерима који имају другачији систем отварања, те се сада уместо руком поклопац отвара на притиском ноге на полугу која се налази при дну контејнера. Такав начин отварања је и са хигијенске стране унапредио одлагање смећа у Руми.
Директор ЈП "Комуналац" Драган Панић се захвалио Општини Рума и председнику Манчићу на вредној донацији.

"С обзиром да је једна од основних делатности Комуналца управљање комуналним отпадом, значи сакупљање, третман, одвожење и остало, ови контејнери ће нам омогућити да у наредном периоду побољшамо ту делатност како би сви грађани у овом граду и у осталим румским селима били задовољни и како би квалитет услуга био побољшан. У фокусу ће бити зграде колективног становања. Покрићемо критична места у граду која до сада нису била покривена, заменити дотрајале контејнере и остатак, колико буде, расподелићемо у 16 румских села", рекао је директор Панић.

Из ЈП "Комуналац" су упутили апел и грађанима да чувају нове контејнере, јер је чистији град у интересу свих који живе у њему.

Извор: www.ruma.rs